Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά στη Ψίνθο, η Digea ακόμα...

Η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά στη Ψίνθο !
Ως γνωστόν η Ψινθος είναι μια από τις περιοχές της Ρόδου, όπως και μια από τις πολλές περιοχές της Ελλάδας, που δεν καλύπτεται ως τώρα από το ψηφιακό σήμα της Digea. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί πολλές φορές παλαιότερα, η κατάσταση όμως δεν άλλαξε ποτέ και η Ψίνθος έμεινε καθηλωμένη τελικά στο παλαιό αναλογικό κακής ποιότητας σήμα. Η τελευταία θετική εξέλιξη στο θέμα που τουλάχιστον εμείς είχαμε καταγράψει ήταν τον Ιούνιο του 2015 «Επανεξετάζεται ο χάρτης συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το αρμόδιο υπουργείο».

Από χτες όμως (20/05/2016) η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά στην Ψίνθο, έτσι για πρώτη φορά οι κάτοικοι του χωριού μας έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ! Συνολικά υπάρχουν διαθέσιμα 5 τηλεοπτικά κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, το κανάλι της Βουλής, ΕΡΤ HD) και 6 ραδιοφωνικοί σταθμοί (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Sport, Kosmos, Η Φωνή της Ελλάδας).

Ψηφιακό σήμα από την ΕΡΤ για πρώτη φορά στην Ψίνθο !
Στο αναλογικό σήμα στην Ψίνθο ακόμα εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια (ΑΝΤ1, ALPHA, MEGA, STAR) και η ΕΡΤ1. Τα ιδιωτικά κανάλια στην Ψίνθο παραμένουν στο αναλογικό σήμα - ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα - αφού η Digea (κοινοπραξία των ιδιωτικών ελληνικών καναλιών) δεν έχει μέχρι σήμερα φροντίσει ώστε η Ψίνθος να απολαμβάνει ψηφιακό σήμα όπως οι υπόλοιπες περιοχές του νησιού.

H ΕΡΤ που είχε κλείσει το 2013 και τελικά επαναλειτούργησε το 2015 κατάφερε σε λίγους μήνες να εκπέμψει ψηφιακό σήμα στην Ψίνθο, έστω σε ότι αφορά τα κρατικά κανάλια. Η Digea άραγε πότε θα πράξει το ίδιο για τα ιδιωτικά κανάλια ;

* Παλαιότερα και σχετικά :

Προβληματισμός για την ποιότητα του ψηφιακού σήματος στη Ψίνθο
Εξελίξεις στο θέμα που προέκυψε σχετικά με το ψηφιακό σήμα της Digea
Χωρίς ψηφιακό σήμα το μεγαλύτερο μέρος της Ψίνθου
Από Δευτέρα 11 Μαΐου η ΕΡΤ επαναλειτουργεί, επανέρχονται και τα ιδιωτικά κανάλια από την Digea στη Ψίνθο
Επανεξετάζεται ο χάρτης συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το αρμόδιο υπουργείο

↪ Αναρτήθηκε: 21 Μαΐου 2016 :: Αναγνώστηκε: 1848 φορές