Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Προβληματισμός για την ποιότητα του ψηφιακού σήματος στη Ψίνθο

Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο άρθρο στο psinthos.net, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 (ώρα 2π.μ.) θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στο νησί της Ρόδου, έτσι και στη Ψίνθο. Όμως προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των κατοίκων για την ποιότητα του ψηφιακού σήματος που θα λαμβάνει το χωριό αφού σύμφωνα με τους Χάρτες Συχνοτήτων της Digea (στο digea.gr) η Ψίνθος δεν καλύπτεται πλήρως από τα κέντρα εκπομπής που βρίσκονται στο νησί, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι παρακάτω χάρτες.

Οι χάρτες δείχνουν με πορτοκαλί χρώμα τα σημεία-περιοχές του νησιού που καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα των 8 κέντρων εκπομπής τα οποία είναι τα ακόλουθα : Άξονας [Ρόδος], Μόντε Σμιθ [Ρόδος], Γέρακας [Ρόδος], Αρχάγγελος [Ρόδος], Βίγλα [Ρόδος], Καλυθιές [Ρόδος], Φούρκες [Ρόδος] και Φαληράκι [Ρόδος]. Αν προσέξετε, η Ψίνθος στους χάρτες αυτούς είτε δεν καλύπτεται καθόλου ή καλύπτεται εν μέρη !

Σύμφωνα με όσα μπορούμε να δούμε, την καλύτερη κάλυψη προσφέρει στη Ψίνθο το κέντρο εκπομπής Άξονας όμως μεγάλο μέρος του χωριού όπως και το κέντρο του φαίνεται να μην καλύπτονται από το σήμα (πορτοκαλί χρώμα).

Εύλογα λοιπόν μπορεί να απορεί κανείς αν τελικά θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το σήμα στο χωριό. Πάντως στην ιστοσελίδα της Digea αναφέρεται και το εξής : «Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκετε σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε ενισχυτή σήματος στην εγκατάστασή σας». Άραγε σημαίνει αυτό ότι όσοι δεν έχουν καλό σήμα πρέπει να προμηθευτούν ενισχυτή, θα λύσει το πρόβλημα στη περίπτωση μας ; Δεν γνωρίζουμε την απάντηση και μένει να τα δούμε όλα στην πράξη την προσεχή Παρασκευή.

Δείτε τους χάρτες για την Ψίνθο :

Κ.Ε Καλυθιές
Χάρτης

Κ.Ε Αρχάγγελος
Χάρτης

Κ.Ε Μόντε Σμίθ
Χάρτης

Κ.Ε Άξονας
Χάρτης

Κ.Ε Φαληράκι
Χάρτης

Κ.Ε Γέρακας
Χάρτης

Κ.Ε Βίγλα (Ρόδου)
Χάρτης

Κ.Ε Φούρκες
Χάρτης

Παρόμοια ερωτήματα - προβλήματα είχαν και άλλες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα διαβάστε το άρθρο αυτό «Ψηφιακού μπάχαλου συνέχεια στην Καλαμπάκα» από την περιοχή της Καλαμπάκας όπου εκεί αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα κάλυψης και τελικά την λύση έδωσε ο δήμος με δικά του έξοδα ! Όπως αναφέρεται στο άρθρο : «Στη σύμβαση παραχώρησης του φάσματος συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης στην Digea και στο ΦΕΚ 1693/Β, 2014 αναφέρεται στο άρθρο 6, παρ. 1 ότι ο κάτοχος των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων οφείλει να καλύπτει τουλάχιστον το 95% του πληθυσμού της χώρας εφαρμόζοντας τον χάρτη συχνοτήτων».

↪ Αναρτήθηκε: 04 Φεβρουαρίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 2133 φορές