Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Η μνημονιακή κυβέρνηση κλείνει τη δημόσια τηλεόραση !

Απόφαση ΣΟΚ για κλείσιμο της ΕΡΤ !
Πρωτοφανής και αιφνίδια ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Τηλεόραση από απόψε το βράδυ ! Mε μια απόφαση που θυμίζει «άλλες εποχές» για όσους είδαν ή διάβασαν το «διάγγελμα» του κυβερνητικού εκπρόσωπου Σίμου Κεδίκογλου η ΕΡΤ δεν θα εκπέμπει από απόψε το βράδυ και για 3 μήνες κάτι που θα αφήσει χωρίς Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα αρκετές παραμεθόριες περιοχές της χώρας όπως άλλωστε είναι και τα Δωδεκάνησα.. ίσως στη κυβέρνηση υποθέτουν ότι για 3 μήνες στις ακριτικές περιοχές δεν έγινε και τίποτα αν οι κάτοικοι βλέπουν π.χ τούρκικα κανάλια !

«Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας. Κι αυτό τελειώνει σήμερα. Έχει τεράστια περιουσία. Υπάρχει καθεστώς προνομίων. Έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Σήμερα σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ, απόψε το βράδυ. Και μέχρις ότου ξανανοίξει, ο λαός δεν θα πληρώνει το χαράτσι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: http://www.ert.gr/eidiseis/greece/politiki/story/167222/i-kyvernisi-kleinei-apopse-tin-ert#.UbdAfc6Jq90

Την απόφαση αυτή προώθησε μόνο η ΝΔ ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να μην συμφωνούν και διαφοροποιούνται ! Στο πλευρό των εργαζομένων είναι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ κλπ.

Δήθεν στο όνομα της εξυγίανσης η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ και αφήνει τη χώρα χωρίς δημόσια τηλεόραση τη μόνη χώρα σε όλη την Ευρώπη που δεν θα έχει πλέον δημόσια τηλεόραση.

Ωστόσο αίσθηση προκαλούν τα λεγόμενα του κ. Σίμου Κεδίκογλου μερικά χρόνια πρίν (το 2011) σχετικά με την ΕΡΤ όταν έλεγε ότι :

«Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί» !


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντιδρούν με έκτακτα δελτία και συνεχόμενη ροή καλύπτουν την πρωτοφανή αυτή απόφαση, δείτε όλες τις εξελίξεις από τον επίσημο ιστοτόπο της ERT.gr :


http://www.ert.gr/webtv/channels/net


http://www.ert.gr

↪ Αναρτήθηκε: 11 Ιουνίου 2013 :: Αναγνώστηκε: 1928 φορές