Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Έγκριση δημοπράτησης της ανάδειξης του βιότοπου ρεματιάς Ψίνθου

Έγκριση δημοπράτησης της ανάδειξης του βιότοπου ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα (31/07/2019) η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκαν τα τεύχη διακήρυξης και η διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο. Έτσι όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «ακόμη ένα σημαντικό έργο για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στο νησί της Ρόδου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».

Όπως έχουμε ξαναγράψει και το προηγούμενο διάστημα παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από το έργο, ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 02/09/2019 και λήξης η 30/06/2021 (βλέπε 1, 2).

« ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση δημοπράτησης της ανάδειξης του βιότοπου ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου

Με χρηματοδότηση ύψους 327.000 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στο νησί της Ρόδου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την αξιοποίηση του βιότοπου ρεματιάς Ψίνθου, στο νησί της Ρόδου, με την υλοποίηση δράσεων ανάδειξης και διατήρησης του φυσικού τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας της, έργο το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 με προϋπολογισμό και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 327.000 ευρώ.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο.

Παράλληλα με τις δράσεις ανάδειξης και διατήρησης του βιότοπου, στο έργο “Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου”, περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση ανοιχτών χώρων προσέλκυσης των επισκεπτών, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη του φυσιολατρικού και οικολογικού τουρισμού.

Προβλέπεται η βελτίωση της εικόνας της ρεματιάς Ψίνθου - στενόμακρης κοιλάδας μήκους περίπου 500 μέτρων - με ήπιας μορφής διαμορφώσεις σε τέσσερα τμήματα της και με ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στον ήδη διαμορφωμένο βιότοπό της.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν νέα πλακόστρωση, διαπλάτυνση και δημιουργία καθιστικών στον διάδρομο περιπάτου, την δημιουργία ξύλινης πέργκολας, κατασκευή ξύλινης γέφυρας και την εγκατάσταση ενημερωτικών πινακίδων προβολής του χώρου προς προστασία και ανάδειξη.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 02/09/2019 και λήξης η 30/06/2021.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
»

Πηγή: ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου 2014-2020

* Διαβάστε παλαιότερα σχετικά με το θέμα άρθρα :
- Ανακοινώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ένταξη του έργου “Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου” στο ΕΣΠΑ
- Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης το έργο «Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου»
- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρόδου - Αποδοχή ένταξης πράξης με τίτλο «Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου»
- «Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου» τα ποσά για το έργο ανά έτος από το 2019 - 2021

↪ Αναρτήθηκε: 31 Ιουλίου 2019 :: Αναγνώστηκε: 1077 φορές