Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Ανακοινώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ένταξη του έργου “Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου” στο ΕΣΠΑ
Ανακοινώθηκε από την 
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ένταξη του έργου “Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου” στο ΕΣΠΑ
Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (02/11/2018) από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ένταξη του έργου “Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου” στο Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΝότιο Αιγαίο 2014 – 2020”. Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζηµάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου, µε προϋπολογισµό 327.000 ευρώ. Ως ηµεροµηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 02/09/2019 και λήξης η 30/06/2021.

Χθές ο Δήμος Ρόδου μέσω της σελίδας του στο facebook, είχε προαναγγείλει με σχετική ανάρτηση, την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίου Τύπου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ένταξη του έργουΑνάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου Ρόδου” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” :

« ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με χρηµατοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η προστασία και ανάδειξη του βιότοπου του ρέµατος Ψίνθου

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζηµάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου, µε προϋπολογισµό 327.000 ευρώ

Με σκοπό την αξιοποίηση του βιότοπου ρεµατιάς Ψίνθου, µε την υλοποίηση δράσεων ανάδειξης και διατήρησης του φυσικού τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας της, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζηµάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου “Ανάδειξη Ρεµατιάς Ψίνθου Ρόδου” στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” µε προϋπολογισµό 327.000 ευρώ.

Παράλληλα µε τις δράσεις ανάδειξης και διατήρησης του βιότοπου, στο έργο περιλαµβάνεται και η διαµόρφωση ανοιχτών χώρων προσέλκυσης των επισκεπτών, µε στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της φυσικής κληρονοµιάς και την ανάπτυξη του φυσιολατρικού και οικολογικού τουρισµού. Προβλέπεται η βελτίωση της εικόνας της ρεµατιάς Ψίνθου – στενόµακρης κοιλάδας µήκους περίπου 500 µέτρων – µε ήπιας µορφής διαµορφώσεις σε τέσσερα τµήµατα της και µε ελάχιστη δυνατή παρέµβαση στον ήδη διαµορφωµένο βιότοπό της.

Συγκεκριµένα, οι εργασίες που θα γίνουν περιλαµβάνουν νέα πλακόστρωση, διαπλάτυνση και δηµιουργία καθιστικών στον διάδροµο περιπάτου, την δηµιουργία ξύλινης πέργκολας, κατασκευή ξύλινης γέφυρας και την εγκατάσταση ενηµερωτικών πινακίδων προβολής του χώρου προς προστασία και ανάδειξη.

Ως ηµεροµηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 02/09/2019 και λήξης η 30/06/2021.

Ο προϋπολογισµός του έργου και η επιλέξιµη δηµόσια δαπάνη ανέρχονται σε 327.000 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράµµατος “Νότιο Αιγαίο” και συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
»

Πηγή : Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Αναρτήθηκε απο :   στις  02 November 2018
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 768 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

H ιστοσελιδα Psinthos.net