Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του παραρτήματος του σχεδίου νόμου για τις «λευκές περιοχές»

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του παραρτήματος του σχεδίου νόμου για τις «λευκές περιοχές»
Ολοκληρώθηκε στο opengov.gr στις 4 Ιουνίου 2018 η δημόσια διαβούλευση του παραρτήματος του σχεδίου νόμου με τίτλο: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» η οποία αφορούσε στον κατάλογο των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης «λευκές περιοχές» της χώρας που θα ενταχθούν στο εν λόγω έργο και είχε ξεκινήσει στις 29/05/2018.

Η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) θα αξιολογήσει τα σχόλια της διαβούλευσης με στόχο την οριστικοποίηση του Παραρτήματος.

Στο opengov.gr αναρτήθηκε κατάλογος των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, που αποτελείται από δύο μέρη.

Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης που εντάσσονται άμεσα στο έργο και δύνανται να επιχορηγηθούν με την έναρξη της υλοποίησής του, ενώ στο Β’ μέρος εντάσσονται εκείνες που δύνανται να υπαχθούν σε αυτό μετά από την κατάθεση Βεβαίωσης – Υπεύθυνης Δήλωσης του οικείου Δήμου προς τη ΓΓΤΤ και κατόπιν διενέργειας σχετικού ελέγχου της ΕΕΤΤ σε αυτούς.

Επισημαίνεται ότι στο Β΄ μέρος του καταλόγου εντάσσονται οι οικισμοί, για τους οποίους δεν υπήρξε σύμφωνο αποτέλεσμα μεταξύ των μετρήσεων της ΕΕΤΤ και των θεωρητικών προβλέψεων της προαναφερθείσας μελέτης και γενικώς χρήζουν περαιτέρω ενεργειών αποτύπωσης κάλυψης.

H Ψίνθος αναφέρεται στο Β΄ μέρος του καταλόγου μαζί με τα χωριά Κρητηνία, Λαχανιά και την περιοχή Πεύκοι της Ρόδου ενώ στο Α΄ μέρος του καταλόγου αναφέρονται από το νησί μας οι περιοχές Στεγνά, Κάμειρος Σκάλα, Λάκκιον, Μανδρικόν, Αγία Ελεούσα, Μαχαιριά, Πρασονήσι καθώς επίσης και άλλες περιοχές πλησίον του νησιού όπως η Μαραθούντα της Σύμης και η Χάλκη.

Δείτε τα δύο μέρη του καταλόγου με τις περιοχές: Παράρτημα Α | Παράρτημα Β

Παρακάτω η ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης στο opengov.gr :

« Σας ενημερώνουμε ότι η δημόσια διαβούλευση του Παραρτήματος του σ.ν με τίτλο: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», η οποία αφορούσε στον κατάλογο των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης («λευκές περιοχές») της χώρας που θα ενταχθούν στο εν λόγω έργο και ξεκίνησε την 29η/05/2018, ώρα 15:45, ολοκληρώθηκε σήμερα, την 04η/06/2018, ώρα 12:00. Η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) θα αξιολογήσει τα σχόλια της διαβούλευσης με στόχο την οριστικοποίηση του Παραρτήματος. Ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην παρούσα δημόσια διαβούλευση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη αποτελεσματικότερη υλοποίηση του προωθούμενου έργου μας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
»

Πηγή: opengov.gr

* Διαβάστε ακόμα σχετικά με το θέμα : Εξέλιξη στο θέμα της μη κάλυψης περιοχών από το ψηφιακό σήμα της Digea (23/10/2017), Απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα μη κάλυψης περιοχών από το ψηφιακό σήμα της Digea (20/01/2018).

↪ Αναρτήθηκε: 09 Ιουνίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1469 φορές