Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Εξέλιξη στο θέμα της μη κάλυψης περιοχών από το ψηφιακό σήμα της Digea

Νίκος Παππάς: «Σύντομα οι δήμαρχοι θα κληθούν να δηλώσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα»
Μετά από πάρα πολύ καιρό είχαμε νέα σχετικά με την υπόθεση των περιοχών που παραμένουν χωρίς κάλυψη από το ψηφιακό σήμα της Digea. Μια από τις περιοχές αυτές στο νησί της Ρόδου είναι και η Ψίνθος όπου επικρατεί «ψηφιακός τηλεοπτικός Μεσαίωνας» αφού τα περισσότερα σημεία του χωριού δεν λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα. Αντίθετα με την Digea, η ΕΡΤ μετά την επαναλειτουργία της φρόντισε να καλύψει με ψηφιακό σήμα ολόκληρο το χωριό σε ότι αφορά τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και το ραδιόφωνο. Μόνο ορισμένα από τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν σήμερα στην Ψίνθο στο αναλογικό όμως σήμα και σε μέτρια έως κακή ποιότητα εικόνας.

Σήμερα λοιπόν κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, την πρώτη ημέρα του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που λαμβάνει χώρα στα Ιωάννινα της Ηπείρου, αναφέρθηκε στο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι : «Πρέπει να πάμε στην επόμενη εποχή με τρόπο συντεταγμένο όλοι οι φορείς μαζί. Επιλέξαμε να επενδύσουμε στον 'τομέα των τομέων' και στα δίκτυα νέας γενιάς κινητοποιώντας ήδη και ιδιωτικές επενδύσεις. Η ανάπτυξη των δικτύων μέσω των δράσεων Rural Broadband και Super Fast Broadband θα αλλάξει την επαφή του πολίτη με το Δημόσιο, θα βελτιώσει τις συναλλαγές μεταξύ των δύο μερών καθώς και την καθημερινότητα των πολλών. Εκτός των άλλων αναμένεται και μείωση του κόστους για το Δημόσιο και τους πολίτες»

«Υπάρχουν εκατοντάδες περιοχές στην Ελλάδα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. Η στρέβλωση αυτή δημιουργήθηκε γιατί η συγκεκριμένη υποδομή αφέθηκε σε έναν ιδιωτικό φορέα τη Digea και μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς τηλεόραση. Το πρόβλημα με τις 'λευκές περιοχές' το λύνουμε σύντομα. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, έχουμε την τεχνογνωσία και προχωράμε στην επίλυσή του για όλη την Επικράτεια. Σύντομα οι δήμαρχοι θα κληθούν να δηλώσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Ας ελπίσουμε να δρομολογηθούν εξελίξεις.

↪ Αναρτήθηκε: 23 Οκτωβρίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1309 φορές