Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ξεκινάνε οι ψεκασμοί των ελαιόδεντρων για την καταπολέμηση του Δάκου

Ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιόδεντρων για την καταπολέμηση του Δάκου
Ξεκινάνε οι δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 9 Οκτωβρίου 2014, οι οποίοι θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου 2014 σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της νήσου Ρόδου.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου :

Επισημαίνει ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

και

Παρακαλεί τους μελισσοκόμους και του κτηνοτρόφους, να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο, Tηλ. 2241364912, 2241364926 και 2241364913.

Σημειώνουμε ότι πέρυσι μειωμένη ήταν η παραγωγή ελαιολάδου στη Ψίνθο και σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, λόγο της προσβολής των ελαιόδεντρων από το έντομο Ρυγχίτης. Φέτος η παραγωγή αναμένεται καλύτερη σε σχέση με πέρσι, πολλά ελαιόδεντρα προσβλήθηκαν και φέτος αλλά οι καρποί ευτυχώς δεν έπεσαν από τα δέντρα, όπως συνέβη τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Ρόδου

↪ Αναρτήθηκε: 07 Οκτωβρίου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1361 φορές