Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Ιαματικό - Η περιφορά της εικόνας παλαιότερα
Την Δευτέρα του Πάσχα κάθε χρόνο οι Ψινθενοί γιορτάζουν στο Ιαματικό (εκκλησάκι Αγίας Τριάδας Ψίνθου). Πριν όμως ξεκινήσει η διασκέδαση και το γλέντι στο εκκλησάκι φτάνει η εικόνα της Παναγίας από την εκκλησιά του χωριού. Η μεταφορά της εικόνας γίνεται κάθε χρόνο με τα πόδια από τους πιστούς (κυρίως γυναίκες και παιδιά) όπως και η επιστροφή της στην εκκλησία του χωριού το απόγευμα της ίδια ημέρας. Όταν η εικόνα επιστρέψει στο χωριό, περνάει από τις γειτονιές και οι γυναίκες από τα σπίτια τους την ραίνουν με άνθη και ανθόνερο.

Ιστορική φωτογραφία της περιφοράς της εικόνας της Παναγίας στη Ψίνθο την Δευτέρα του Πάσχα.

Παραπάνω μια ιστορική φωτογραφία από το αρχείο του Psinthos.net, με την εικόνα της Παναγίας να μεταφέρεται στο Ιαματικό από γυναίκες, παιδιά και τον τότε ιερέα του χωριού Παπαγιάννη με φόντο γειτονιές της παλιάς Ψίνθου αρκετές δεκαετίες πίσω. Η ακριβής ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας δυστυχώς δεν είναι γνωστή.
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  April 14, 2015
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 2541 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

H ιστοσελιδα Psinthos.net