Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Προβλήματα στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα της Ψίνθου
Προβλήματα στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα της Ψίνθου
Από τότε που έγινε η μετάβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, άρχισαν τα προβλήματα με το τηλεοπτικό στην Ψίνθο όπως και σε πολλές άλλες περιοχές του νησιού και της χώρας. Τελικά πρόσφατα ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του ΥΨΗΠΤΕ για την τηλεοπτική κάλυψη συνολικά 3.500 περιοχών της χώρας που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια το ίδιο πρόβλημα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το μεγαλύτερο μέρος της Ψίνθου όλα αυτά τα χρόνια δεν καλύπτεται από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Όμως παράλληλα με το ψηφιακό, στο χωριό γίνεται ακόμα αναμετάδοση του παλιού αναλογικού σήματος.

Εδώ και λίγες μέρες όμως υπάρχουν και πάλι παράπονα καθώς ξαφνικά, χάθηκαν δύο τηλεοπτικά κανάλια που εξέπεμπαν στο αναλογικό σήμα στην Ψίνθο. Στην συχνότητα όπου βρισκόταν ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha τώρα γίνεται αναμετάδοση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ενώ η αναλογική ΕΡΤ1 φαίνεται πως έχει χαθεί.

«Ψιλά γράμματα» θα πει κάποιος... μετά τα όσα «είδαμε» κι όσα δεν είδαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε πάντως από ποιόν και για ποιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή, αν πρόκειται για κάποιο τεχνικό θέμα που προέκυψε ή κάτι άλλο, ορισμένοι πάντως ρίχνουν το φταίξιμο στον άσχημο καιρό των προηγούμενων ημερών.

Μέχρι να υλοποιηθεί η δράση «Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη», καλό θα ήταν για τους κατοίκους του χωριού - και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους - που δεν απολαμβάνουν το υφιστάμενο ψηφιακό σήμα της Digea και έχουν ως μόνη επιλογή τα ψηφιακά κρατικά κανάλια και τα λίγα ιδιωτικά στο αναλογικό, να μπει μια τάξη στο αναλογικό σήμα και γιατί όχι να εκπέμπουν τόσο ο Alpha όσο και ο ΣΚΑΙ όπως συνέβαινε άλλωστε παλαιότερα. Σε κάθε περίπτωση υπομονή.


Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  26 October 2018
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 427 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !
Διαφημιστείτε στο Psinthos.net !