Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΨΗΠΤΕ για την τηλεοπτική κάλυψη 3.500 περιοχών της χώρας

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε την Τρίτη (11/09/2018) στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής των Ελλήνων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την τηλεοπτική κάλυψη 3.500 περιοχών της χώρας που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Συνολικά 411.000 πολίτες θα μπορέσουν να ξαναδούν τηλεόραση στις 3.500 «λευκές περιοχές» που εντάσσονται στην δράση «Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη».

Έτσι επιτέλους μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, επιλύεται ένα θέμα που αντιμετωπίζουν και πολλές περιοχές του νησιού μας μεταξύ αυτών και το χωριό μας η Ψίνθος όπου το μεγαλύτερο μέρος του χωριού εξ αρχής δεν καλυπτόταν από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΣΥ και η Ένωση Κεντρώων. Παρών δήλωσαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι ενώ η ΧΑ το καταψήφισε.

Τώρα απομένει η υλοποίηση των αποφασισθέντων και ας ελπίσουμε ότι αυτή δεν θα καθυστερήσει υπερβολικά δεδομένης της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και του αριθμού των περιοχών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  (ΥΨΗΠΤΕ) :

Δελτίο Τύπου - Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη

« Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» από τη Βουλή, με το οποίο 411.000 πολίτες της χώρας αποκτούν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια.

Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν κουπόνι των 110 ευρώ, που θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Συνολικά, 411.000 πολίτες, δηλαδή 164.000 νοικοκυριά, σε 3.500 οικισμούς, αποκτούν ξανά πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Πληροφόρηση και τη Ψυχαγωγία. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό το δικαίωμα το διασφαλίσαμε. Για εμάς δεν περισσεύει κανείς.

Θετική η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ). Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για τη ΔΗΣΥ ώστε να δείξει ποιες πολιτικές και με ποιο πρόσημο υποστηρίζει».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, υπογράμμισε: «Η πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, που δίνει λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, εγκρίθηκε από το Κουνοβούλιο με διευρυμένη πλειοψηφία. Πρόκειται για ένα σχέδιο, για το οποίο εργάστηκαν πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΕΤΤ) και το οποίο έτυχε διαβούλευσης με όλη την αγορά. Πλέον, 411.000 κάτοικοι “λευκών περιοχών” αποκτούν και πάλι πρόσβαση στο αυτονόητο αγαθό της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας. Αίρεται, έτσι, μια σημαντική αδικία, ο ψηφιακός αποκλεισμός για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην Πολιτεία να διαδραματίσει τον αυτονόητο ρόλο της: την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά».

Οι περιοχές που εντάσσονται στη δράση «Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη» φιλοξενούνται στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.digitalplan.gr/satv-coverage/
. »

infographic

↪ Αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1004 φορές