Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ανοίγουν τα ελαιοτριβεία για την ελαιοκομική περίοδο 2018-2019

Ανοίγουν τα ελαιοτριβεία για την ελαιοκομική περίοδο 2018-2019
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα ελαιοτριβεία στο νησί της Ρόδου μπορούν να ξεκινήσουν την λειτουργία τους από την Πέμπτη 1η Νοεµβρίου 2018.

Στην Ψίνθο φέτος για αρκετούς ελαιοπαραγωγούς η χρονιά δεν ήταν καλή αφού πολλά δέντρα δεν κατάφεραν να «δέσουν» καρπό (βλέπε: «Δεν βοήθησε ο καιρός» ...λένε οι καλλιεργητές). Έτσι αναμένεται μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου ενώ άλλοι δεν πρόκειται να παράξουν σχεδόν καθόλου ελαιόλαδο.

Όπως κάθε χρόνο προς αποφυγή ταλαιπωρίας, οι ελαιοπαραγωγοί που τυχόν θα σπεύσουν στα ελαιοτριβεία κατά τις πρώτες μέρες, καλό θα ήταν προηγουμένως να έχουν επικοινωνήσουν με το ελαιοτριβείο της επιλογής τους ώστε να διαπιστώσουν ότι όντως έχει ξεκινήσει η λειτουργία του.

Θυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα τον Οκτώβρη είχαν γίνει ψεκασμοί δακοκτονίας, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού.

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΠΝΑΙ που αφορά επίσης τα νησιά Κω, Κάρπαθο και Κάσο :

« Μετά την ολοκλήρωση των ψεκασµών ∆ακοκτονίας στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Καρπάθου και της Κάσου όπου εφαρµόζεται το πρόγραµµα της δακοκτονίας µε δολωµατικούς ψεκασµούς και τηρώντας τα προβλεπόµενα χρονικά διαστήµατα µέχρι την συγκοµιδή του ελαιοκάρπου σύµφωνα µε τις προδιαγραφές του εγκεκριµένου φυτοφάρµακου, από την ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας ∆ωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά µε την φετινή ελαιοκοµική περίοδο 2018-2019 ανακοινώνονται τα εξής :

• Οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου επιτρέπεται να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου από την 1η Νοεµβρίου 2018 ηµέρα Πέµπτη.

• Οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στο νησί της Κω επιτρέπεται να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου από την 30η Οκτωβρίου 2018 ηµέρα Τρίτη

• Οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στα νησιά Καρπάθος και Κάσος επιτρέπεται να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου από την 1η Νοεµβρίου 2018 ηµέρα Πέµπτη

Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να απευθύνεστε στο Τµήµα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονοµικού Ελέγχου της ∆/νσης Αγροτικής Οικονοµίας ∆ωδεκανήσου στο τηλέφωνο 2241364926 , στο Τµήµα Αγροτικής Οικονοµίας ΠΕ Κω στο τηλέφωνο 2242057910 και στο Τµήµα Αγροτικής Οικονοµίας ΠΕ Καρπάθου στο τηλέφωνο 2245361204.

∆ιευκρινίζουµε ότι η έγκριση αυτή από την ∆/νση Αγροτικής Οικονοµίας ∆ωδεκανήσου δεν απαλλάσσει από εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών.
»

Πηγή: ΠΝΑΙ

↪ Αναρτήθηκε: 25 Οκτωβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1094 φορές