Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

«Δεν βοήθησε ο καιρός» ...λένε οι καλλιεργητές

«Δεν βοήθησε ο καιρός» ...λένε οι καλλιεργητές
Αν και σε λίγες μέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι δολωµατικοί ψεκασµοί των ελαιοδέντρων για την αντιμετώπιση του Δάκου στο νησί, ορισμένοι ελαιοκαλλιεργητές στην Ψίνθο φέτος αναμένουν μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου ενώ άλλοι δεν πρόκειται να παράξουν σχεδόν καθόλου ελαιόλαδο αφού πολλά δέντρα δεν κατάφεραν να «δέσουν» καρπό την φετινή χρονιά.

Οι ελαιοκαλλιεργητές παραπονιούνται ότι αν και μέχρι τα τέλη της άνοιξης ακόμα υπήρχε ανθοφορία στα ελαιόδεντρα, στην συνέχεια κυριολεκτικά ο καρπός «χάθηκε» από τα «σκαμπανεβάσματα» του καιρού και θεωρούν ότι η υπερβολική ζέστη καθώς και οι καταιγίδες του καλοκαιριού συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη.

Ενώ βρισκόμαστε κοντά στο μέσο του φθινοπώρου οι βροχές μέχρι στιγμής δεν ήταν αρκετές και οι ηλιόλουστες μέρες εναλλάσσονται η μία την άλλη. Στην εξοχή συναντάμε ακόμα πολλά έντομα και πεταλούδες που αυτή την εποχή κανονικά θα έπρεπε να φθίνουν. Η δραστηριότητα των εντόμων δημιουργεί πρόβλημα και στις καλλιέργειες λαχανικών. Τα εσπεριδοειδή που ωριμάζουν αυτή την εποχή παρουσιάζουν συχνά μικρό μέγεθος ενώ γενικότερα τα δέντρα μοιάζουν ταλαιπωρημένα από την έλλειψη νερού.

↪ Αναρτήθηκε: 10 Οκτωβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 943 φορές