Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Συγκομιδή πορτοκαλιών εκτός εποχής
Συγκομιδή Μέρλιν πορτοκαλιών το καλοκαίρι στην Ψίνθο !Συγκομιδή Μέρλιν πορτοκαλιών το καλοκαίρι στην Ψίνθο !Συγκομιδή Μέρλιν πορτοκαλιών το καλοκαίρι στην Ψίνθο !

Τα συγκεκριμένα πορτοκάλια (ποικιλία Washington Navel ή αλλιώς Μέρλιν) κόπηκαν την τελευταία μέρα του φετινού καλοκαιριού στην Ψίνθο, έδεσαν και ωρίμασαν εκτός εποχής λόγω του περσινού ιδιαίτερου φθινοπώρου και χειμώνα όπου είχαμε υπερβολικά αυξημένη ηλιοφάνεια και ελάχιστες βροχοπτώσεις. Παρακάτω βλέπετε φωτογραφίες από την καρποφορία εκτός εποχής τον περασμένο Νοέμβρη, το μεγάλωμα στη συνέχεια του καρπού τον Μάρτιο παράλληλα με τα τελευταία φυσιολογικά πορτοκάλια και την τελική συγκομιδή του καρπού τον φετινό Αύγουστο, εκτός εποχής :

Δέσιμο καρπού Μέρλιν τον Νοέμβρη του 2015Τα ίδια πορτοκάλια εκτός εποχής μεγαλώνουν τον Μάρτη του 2016Συγκομιδή των ίδιων πορτοκαλιών την τελευταία μέρα του Αυγούστου 2016

Το περασμένο φθινόπωρο (και ο χειμώνας) έμοιαζε περισσότερο με άνοιξη, είδαμε ξαφνικά εσπεριδοειδή δέντρα να ανθίζουν και να δένουν νέους καρπούς, αυτό το περίεργο για εκείνη την εποχή γεγονός το είχαμε καταγράψει στο άρθρο μας: Μια «μικρή άνοιξη» μέσα στο φετινό φθινόπωρο.

Συγκομιδή Μέρλιν πορτοκαλιών το καλοκαίρι στην Ψίνθο !Συγκομιδή Μέρλιν πορτοκαλιών το καλοκαίρι στην Ψίνθο !Συγκομιδή Μέρλιν πορτοκαλιών το καλοκαίρι στην Ψίνθο !

Τα πορτοκάλια που κόπηκαν αν και εξωτερικά φαίνονται κάπως ταλαιπωρημένα, έχουν την ίδια γεύση και ζουμεράδα με εκείνα που κόβονται την κανονική περίοδο συγκομιδής του συγκεκριμένου είδους πορτοκαλιών, κανονικά από Νοέμβρη έως Μάρτη.

Ελπίζουμε φέτος να έχουμε πιο φυσιολογικές κλιματολογικές συνθήκες κάθε εποχή.

* Διαβάστε παλαιότερα και σχετικά με τον θέμα άρθρα : Μια «μικρή άνοιξη» μέσα στο φετινό φθινόπωρο, «Ήλιος με δόντια» και ανθισμένα λουλούδια


Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  31 August 2016
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 1016 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !
Επιγραφές Periclis