Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

3 χρόνια Psinthos.net !

Σαν σήμερα, στις 29 Αυγούστου του 2012, αναρτήσαμε το πρώτο μας άρθρο στο Psinthos.net. Από τότε πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα 29 Αυγούστου 2015, μετράμε συνολικά 361 αναρτημένα άρθρα και συνεχίζουμε !

3 Χρόνια Psinthos.net !

Η θεματολογία των άρθρων ποικίλει όμως πάντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάθε άρθρο του Psinthos.net έχει να κάνει με την Ψίνθο ή την αφορά. Φυσικά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα αλλά σε αυτά τα 3 χρόνια νομίζουμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε με δεδομένο ότι η ιστοσελίδα ενημερώνεται στον ελεύθερο διαθέσιμο χρόνο που έχουμε.

Ξεκινώντας το Psinthos.net δεν θελήσαμε ποτέ να γίνουμε μια εξ ολοκλήρου ενημερωτική ιστοσελίδα, ούτε και μια ιστοσελίδα παραπόνων που είναι της μόδας στις μέρες μας. Αντιθέτως όπως θα διαπιστώσατε και οι ίδιοι διαβάζοντας τα άρθρα μας θελήσαμε να δώσουμε έμφαση περισσότερο στις καλές και χρήσιμες ειδήσεις από και για το χωριό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι γράφουμε μόνο ευχάριστα νέα, κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί και στα κακώς κείμενα πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους και χωρίς να κατηγορούμε ή να δικάζουμε κανένα. Δίνουμε τον λόγο στο καθένα να πει την άποψη του ελεύθερα, το Psinthos.net έχει κατασκευαστεί έτσι που με μια απλή και σύντομη εγγραφή ο κάθε επισκέπτης μπορεί να εγγραφεί δωρεάν και να γράψει τα δικά του άρθρα ή να σχολιάσει τα άρθρα των άλλων !

Το Psinthos.net «γεννήθηκε» μέσα σε μια δύσκολη εποχή. Εποχή των μνημονίων - που ακόμα μας ταλαιπωρούν - όπου ο κόσμος έκπληκτος έβλεπε καθημερινά την κατρακύλα σε όλα τα επίπεδα μη μπορώντας να αντιδράσει. Μάλιστα το 2012 δεν έφτανε η γενικότερη μαυρίλα του μνημονίου αλλά ήταν και το έτος που θα τελείωνε ο κόσμος - για όσους θυμούνται - σύμφωνα με την προφητεία των Μάγιας που τότε ήταν της μόδας... Από την μια τα οικονομικά μέτρα από την άλλη η συνομωσιολογιοκαταστροφολογία είχαν παγιώσει μια κατάσταση όπου οι ειδήσεις ήταν πάντα άσχημες. Με την δημιουργία του ενιαίου δήμου στο νησί, τα χωριά έχασαν την φωνή τους, είχε την εντύπωση κανείς ότι τίποτα πια δεν συμβαίνει στο χωριό, παρά όλα γίνονται στην πόλη. Και αφού οι ειδήσεις ήταν πάντα ίδιες, αποφασίσαμε μια μέρα να βρούμε τις δικές μας ειδήσεις ξεκινώντας από το μικρό χωριό μας. Έτσι ξεκινήσαμε να γράφουμε όχι εκτός πραγματικότητας αλλά για την καθημερινή πραγματικότητα μας στο χωριό, να την καταγράφουμε. Ακόμα μας εκπλήσσει πόσα πολλά νέα μπορεί να βγάλει ένα μικρό μέρος. Τελικά αυτό αποδείχτηκε και ορισμένες φορές χρήσιμο αφού ψινθενοί που για κάποιο λόγο δεν έμεναν στο χωριό είχαν για πρώτη φορά έγκυρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη Ψίνθο. Επίσης στην πορεία είδαμε και πολλούς μη ψινθενούς να μας διαβάζουν (π.χ επισκέπτες που έρχονται στο χωριό κ.α). Οι ειδήσεις ήταν και είναι μόνο ένα μέρος των άρθρων μας εκτός αυτών αναρτάμε διάφορα άρθρα που έχουν να κάνουν με την όμορφη φύση του χωριού, την παράδοση και την ιστορία του. Μπορείτε να βρείτε αρκετές ιστορίες από την ιστορία του χωριού στην περιοχή Ψινθογνωσία του Psinthos.net.

Σήμερα μετά από 3 χρόνια, στο Psinthos.net μπορεί κανείς να γυρίσει οποιαδήποτε στιγμή πίσω στο 2012, 2013, 2014 μέσα από τα άρθρα μας, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουμε αναρτήσει όλα αυτά τα χρόνια και να ξαναδεί τι γινόταν τότε ! Έθιμα, γιορτές, εκδηλώσεις, πανηγύρια, πολιτική, φύση, φυσικά φαινόμενα.. στο Psinthos.net μπορείς να δεις σχεδόν τα πάντα από την Ψίνθο !

Δεν σταματάμε όμως εδώ, στα επόμενα σχέδια μας είναι η δημιουργία μιας αγγλικής έκδοσης του Psinthos.net για τους ξενόγλωσσους επισκέπτες μας, που είναι αρκετοί, έτσι θα προβάλουμε την Ψίνθο και στο ξενόγλωσσο κοινό (τουρίστες) ! Επίσης μέρη της ιστοσελίδας θα ανακατασκευαστούν με στόχο την πλήρη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας στα tablet και τα κινητά. Στα άμεσα σχέδια μας περιλαμβάνεται η προσθήκη μιας νέας κατηγορίας στο Psinthos.net η οποία θα περιέχει άρθρα περί αυτάρκειας, χρήσιμα άρθρα που θα βοηθούν ώστε ο καθένας να μπορεί να καταστεί στο μέτρο του δυνατού αυτάρκης στο χωριό ή διαφορετικά να μάθει πράματα που μπορεί να κάνει και ίσως μέχρι τώρα δεν τα γνώριζε.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που επισκέπτεστε και διαβάζετε το Psinthos.net όλα αυτά τα χρόνια όπως και όλους εσάς που μας στέλνετε ειδήσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο !

↪ Αναρτήθηκε: 29 Αυγούστου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1499 φορές