Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Καλύτερη εξωτερικά η εικόνα του κάστρου της Ψίνθου

Απομακρύνθηκαν τα μπάζα και τα σκουπίδια από την είσοδο του κάστρου της Ψίνθου.
Στις αρχές του Αυγούστου έτυχε να βρεθούμε ξανά στην περιοχή όπου βρίσκεται το κάστρο της Ψίνθου, αυτή την φορά η εικόνα ήταν καλύτερη. Όπως είχαμε δείξει με άρθρο μας τον μήνα Ιούλιο, το κάστρο που εδώ και πολλά χρόνια έχει αφεθεί στη μοίρα του, είχε γεμίσει εξωτερικά μπάζα και σκουπίδια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες (09/08/2015) εξωτερικά η εικόνα του κάστρου είναι καλύτερη αφού απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια και τα περισσότερα μπάζα που υπήρχαν - αν και ορισμένα ακόμα βρίσκονταν μαζεμένα σε μια μεριά - ενώ αφαιρέθηκαν και τα αγριόχορτα που είχαν καλύψει την μικρή αυλή. Επίσης στις δύο εισόδους του κάστρου τοποθετήθηκε σιδερένιο πλέγμα που εμποδίζει την είσοδο στο εσωτερικό του κτηρίου. Αφού το κτήριο δεν είναι επισκέψιμο ίσως είναι μια λύση και αυτή, ώστε να μην γεμίζει σκουπίδια εσωτερικά και να αποφευχθούν τυχόν επιπλέον φθορές.


Καλύτερη η εικόνα του κάστρου της Ψίνθου εξωτερικά, τον Αύγουστο 2015
Καλύτερη η εικόνα του κάστρου της Ψίνθου εξωτερικά, τον Αύγουστο 2015
Καλύτερη η εικόνα του κάστρου της Ψίνθου εξωτερικά, τον Αύγουστο 2015

Παρά την γενικότερη οικονομική δυσπραγία, ελπίζουμε η αρχαιολογική υπηρεσία (Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου) κάποτε να το συντηρήσει, ώστε να μην καταρρεύσει.

Το κάστρο της Ψίνθου ΠΡΙΝ
Το κάστρο της Ψίνθου ΜΕΤΑ

* Αριστερά το κάστρο πρίν (Ιούλιος 2015) - Δεξιά το κάστρο μετά (Αύγουστος 2015).

Διαβάστε ακόμα: «Το κάστρο της Ψίνθου και τα λίγα που γνωρίζουμε για αυτό σήμερα».

↪ Αναρτήθηκε: 22 Αυγούστου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1474 φορές