Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Tο κάστρο της Ψίνθου και οι στόχοι της εκκλησιαστικής επιτροπής

Ο κ. Τσούλλος Θαρρενός για τους στόχους της εκκλησιαστικής επιτροπής και το κάστρο της Ψίνθου
Σχόλια στο άρθρο που αναρτήσαμε πρόσφατα στο Psinthos.net, σχετικά με την κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει το κάστρο της Ψίνθου, θέλησε να κάνει ο κ. Τσούλλος Θαρρενός μέλος της τοπικής κοινότητας και επίτροπος στη εκκλησιαστική επιτροπή της Ψίνθου, η οποία όπως μας ανέφερε ο ίδιος, σκοπεύει να επισκευάσει το κάστρο που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία και να το εντάξει στον ευρύτερο χώρο της εκκλησίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στον Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου Ψίνθου. Μάλιστα στόχος της εκκλησιαστικής επιτροπής είναι να δημιουργηθεί μουσείο.

«Εμείς ως εκκλησιαστική επιτροπή, έχουμε στόχο μετά την ολοκλήρωση και ανάδειξη της εκκλησίας μας να προχωρήσουμε και στην επισκευή και ένταξη του εν λόγω χώρου στον ευρύτερο χώρο της εκκλησίας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα είδος μουσείου. Στους στόχους μας είναι ακόμα η ανακατασκευή του Άη Γιάννη αλλά και του Άη Νικολά για τα οποία δυστυχώς κάνεις έως τώρα δεν ενδιαφέρθηκε.»

Σε ερώτηση που θέσαμε στον ίδιο, αν ως εκκλησιαστική επιτροπή έχουν επικοινωνήσει με την Εφορεία Αρχαιοτήτων στην οποία ανήκει το κάστρο και αν η υπηρεσία αυτή έχει ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κάστρο προκειμένου να παρέμβει, καθώς σε αρχαιολογικούς χώρους είναι γνωστό ότι παρεμβάσεις κάνει μόνο η υπηρεσία αυτή, μας απάντησε:

«Έχουμε συνεργασία με την αρχαιολογία, εμείς πρέπει να έχουμε τα λεφτά. Πρέπει να πω εδώ ότι έχουμε την δέσμευση της Περιφέρειας και ιδίως του φίλου μου του κ. Γιώργου Χατζημάρκου για ουσιαστική βοήθεια στο όλο εγχείρημα της εκκλησίας μας αλλά και την δέσμευση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου για ανανέωση της θητείας της επιτροπής της Ψίνθου προκειμένου να γίνουν όλα αυτά.»

Τέλος ο κ. Τσούλλος καυτηρίασε και την έλλειψη ενδιαφέροντος που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όταν ακόμα υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι και χρήματα, λέγοντας μας ότι:

«Το αρχαίο αυτό κτίσμα θα έπρεπε να αναδειχθεί πολλά χρόνια πριν όταν οι πόροι χάνονταν όπως π.χ της ρεματιάς.»

* Διαβάστε σχετικά με το κάστρο της Ψίνθου :

Το κάστρο της Ψίνθου και η εικόνα του σήμερα

Το κάστρο της Ψίνθου και τα λίγα που γνωρίζουμε για αυτό σήμερα

↪ Αναρτήθηκε: 15 Ιουνίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1246 φορές