Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Μια από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου (1946 - 1947)
Ιστορική φωτογραφία από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου, μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1946 - 1947). Κυριάκος Αυγουστής Παναγιώτης Μπρόκος Βαγιανός Αυγουστής Γιάννης Σαρίκος Βασίλης Κώστας Γιάννης Καρίκης Κώστας Στελλάς Θοδωρής Κατταβενός Νικόλας Σαρίκος Γιώργος Σαρίκος Μαρία Μαριά Δέσποινα Ορφανού Κυριάκος Κατταβενός Στεργία Κωνσταντούρα Δέσποινα Λαμπριανού Δημήτρης Καρίκης Ανδρέας Ευθυμίου Αντώνης Θεοφίλου Γιάννης Ποτήρης Παπαγιάννης (Ιερέας Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου Ψϊνθου) Κουντούρης (Θεολόγος, Δάσκαλος Δημ. Σχολείου Ψίνθου)

Παραπάνω μια ιστορική φωτογραφία από το αρχείο του Psinthos.net, με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου πιθανότατα μεταξύ 1946 - 1947, μια από τις πρώτες τάξεις μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κοντά στην Ενσωμάτωση. Στα αριστερά των μαθητών ο τότε ιερέας του Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου Ψίνθου Παπαγιάννης, δεξιά τους ένας από τους πρώτους δάσκαλους που ήρθαν στη Ψίνθο μεταπολεμικά ο Θεολόγος κ. Κουντούρης με καταγωγή από την Ιαλυσό. Τα παιδιά κρατάνε στα χέρια τους όμορφα λουλούδια και διάφορα βιβλία ενώ παρά την δύσκολη εποχή όλα τα παιδιά φαίνεται να φοράνε τα καλύτερα τους ρούχα ! Το μέρος όπου έγινε η φωτογράφηση είναι το παλαιό σχολείο της Ψίνθου, ένα κτήριο χτισμένο από τους Τούρκους κατακτητές στο οποίο γίνονταν μαθήματα καμιά φορά ακόμα και μέσα στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο όπου ελληνόπουλα μάθαιναν την γλώσσα των Ιταλών κατακτητών. Το σχολείο στέγασε μαθητές και μετά την Ενσωμάτωση με την μητέρα Ελλάδα μέχρι που κατεδαφίστηκε μερικές δεκαετίες αργότερα για να χτιστεί στην ίδια θέση μετέπειτα το σημερινό Δημοτικό Σχολείο της Ψίνθου που βλέπουμε σήμερα.

Καταφέραμε να μάθουμε τα ονοματεπώνυμα ορισμένων εκ των φωτογραφηθέντων μαθητών, μπορείτε να δείτε τα ονόματα τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού σας επάνω στα πρόσωπα των μαθητών ! Για να δείτε την φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος, κάντε μια φορά κλικ πάνω σε αυτήν.Αναρτήθηκε απο : admin  στις  August 08, 2016
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 3889 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

H ιστοσελιδα Psinthos.net