Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τον ισχύοντα νόμο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Το ισχύον πλαίσιο, όπως είναι παρατείνεται για 7 μήνες και όλοι έχουν το περιθώριο να τακτοποιήσουν τις προ του Ιουλίου του 2011 αυθαιρεσίες.

Από την 1η Ιουλίου καταργείται η δυνατότητα τακτοποίησης για τα κτήρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, κατηγορίας 5, αυτά δηλαδή, που έχουν υπέρβαση των συντελεστών δόμησης άνω του 40% ή ύψος άνω του 20% από το επιτρεπόμενο.

Για τα υπόλοιπα ακίνητα, μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου, ενεργοποιείται η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα», που θα αποτελεί προϋπόθεση για να τακτοποιηθούν παρανομίες. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα αποτελεί τον λεπτομερή φάκελο κάθε ακίνητης ιδιοκτησίας. Το περιθώριο για τη νομιμοποίηση θα είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025,  με προσαύξηση ωστόσο του προστίμου κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και 5% για κάθε έναν επιπλέον χρόνο.
Πηγή: ΕΡΤ
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 17 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !