Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Εικόνες βιβλικής καταστροφικής στην Αυστραλία, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται εξαιτίας των φονικών δασικών πυρκαγιών
Εικόνες βιβλικής καταστροφικής στην Αυστραλία, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται εξαιτίας των φονικών δασικών πυρκαγιών
Εικόνες βιβλικής καταστροφικής στην Αυστραλία, όπου ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, εκατοντάδες σπίτια και στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη.

Τους 15 έφτασαν οι νεκροί, αφού ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε σήμερα εξαιτίας των φονικών δασικών πυρκαγιών στην νοτιοανατολική ακτή της χώρας αυτή την εβδομάδα, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και οι αρχές προειδοποίησαν για περισσότερα θύματα.

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε μέσα σε ένα καμμένο αυτοκίνητο στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας έπειτα από τις έρευνες που ξεκίνησαν διασώστες στις περισσότερο πληγείσες περιοχές και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων πιθανόν να αυξηθεί.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε τρεις ακόμη θανάτους από τις φωτιές στη Νότια Ακτή», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας.

«Η αστυνομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Λίμνη Κοντζόλα, όπου έχει καταστραφεί από τη φωτιά μια κατοικία και ακόμη δεν έχει βρεθεί ο ένοικος του σπιτιού». Η αστυνομία δεν τον κατονόμασε, αλλά είπε ότι πρόκειται για έναν 72χρονο και ότι οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να φτάσουν στο σπίτι του.

Χιλιάδες άνθρωποι αποκλεισμένοι 

Χιλιάδες Αυστραλοί παραμένουν αποκλεισμένοι καθώς οι φωτιές οδήγησαν στο κλείσιμο βασικών οδικών αρτηριών αφήνοντας πολλούς κατοίκους χωρίς προμήθειες. Στην Μαλούα Μπέι 1.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στην παραλία όπου βρήκαν καταφύγιο. 

Όμως, πολλοί άνθρωποι παραμένουν στις πληγείσες περιοχές. Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν να προσφέρουν προμήθειες και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης. 

Στη μικρή πόλη Μόγκο δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά. Σε μια άλλη πόλη, η αστυνομία έριξε 1,6 τόνους πόσιμου νερού με βάρκα. 

Οι τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην πολιτεία Βικτώρια καλύπτουν τώρα περίπου 500.000 εκτάρια γης έχουν ουσιαστικά γίνει μία, δήλωσε ο επίτροπος υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Μέχρις στιγμής οι δασικές πυρκαγιές έχουν κάψει συνολικά περισσότερα 1.200 σπίτια  και 40 εκατομμύρια εκτάρια εκτάσεων και νέες εστίες δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Σήμερα η θερμοκρασία υποχώρησε και έτσι η χώρα κατάφερε να κάνει έναν απολογισμό των πυρκαγιών παρότι ακόμη μαίνονται περισσότερες από 100 φωτιές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και χιλιάδες πυροσβέστες επιχειρούν.Στο μεταξύ ένας μικρός ζωολογικός κήπος κατάφερε να σώσει όλα τα ζώα του χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του. Το Mogo Zoo φιλοξενεί την μεγαλύτερη συλλογή από πρωτεύοντα θηλαστικά, ανάμεσά τους ζέβρες, ρινόκεροι και καμηλοπαρδάλεις.

Όταν πλησίασε μια εστία φωτιάς, οι εργαζόμενοι εκεί κατάφεραν να σώσουν και τα 200 φιλοξενούμενα ζώα. Τα περισσότερα τοποθετήθηκαν σε ασφαλές σημείο του κήπου, ενώ ο επιστάτης του πήρε στο σπίτι του μαϊμούδες, πάντα, ακόμη και μια τίγρη.
ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 14 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !