Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Καταργείται από την ΕΡΓΑΝΗ η αναγραφή του λόγου απόλυσης (video)
Καταργείται από την ΕΡΓΑΝΗ η αναγραφή του λόγου απόλυσης (video)

Τέλος στην υποχρέωση του εργοδότη να αναγράφει στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το λόγο απόλυσης του εργαζόμενου. Η εγκύκλιος υπογράφεται τη Δευτέρα 19 Αυγούστου από τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η εγκύκλιος θα έχει ανδρομική ισχύ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε τον προηγούμενο νόμο «πρωτοφανές και μεσαιωνικό ηλεκτρονικό φακέλωμα του εργαζομένου», που ιστορικά δεν έχει όμοιό του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και πρόσθεσε ότι πλέον κανένας εργοδότης δεν θα καταγράφει τον λόγο απόλυσης των εργαζομένων και κανένας επόμενος εργοδότης δεν θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ. Βρούτσης, είπε ότι το ποσοστό της το 2018 κλείνει στο 19,2% και επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μείωσή της κατά 5% σε βάθος 4ετιας με μέτρα που θα αφορούν και τη μείωση των εισφορών, μετά τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου


Πηγή: ΕΡΤ
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 54 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !