Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Δραματική αύξηση των νεκρών και των αστέγων στην Ινδονησία
Δραματική αύξηση των νεκρών και των αστέγων στην Ινδονησία

Οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας αυξήθηκαν σε τουλάχιστον 53, αφού οι διασώστες βρήκαν κι άλλες σορούς σήμερα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν ή έπαθαν ηλεκτροπληξία μετά από υπερχειλίσεις ποταμών.

Οι χειρότεροι μουσώνες εδώ και πάνω από μια δεκαετία έπληξαν τουλάχιστον 182 γειτονιές με τις κατολισθήσεις στα προάστια της Τζακάρτα να δημιουργούν εικόνες αποκάλυψης.

Πλήθος ανθρώπων μετακινούνται με βάρκες ή κανό στους πλημμυρισμένους δρόμους, άλλοι επιστρέφουν στα σπίτια τους για να τα βρουν μέσα στις λάσπες και τα συντρίμμια, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν σε μακρινές αποστάσεις, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με ρούχα, γλάστρες και παλιές φωτογραφίες.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών δήλωσε ότι περίπου 397.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι και αναζήτησαν καταφύγιο.

Στην περιοχή Teluk Gong, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, οι κάτοικοι δεν έχουν κάποιο είδος βοήθειας ακόμη και δύο μέρες, κατήγγειλε ένας κάτοικος. «Αυτές οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες σε πάνω από μια δεκαετία όσον αφορά την κλίμακα και τον όγκο του νερού», πρόσθεσε.

Μία γυναίκα που χρειάστηκε να βγάλει τη 93χρονη διαβητική μητέρα της από του σπίτι της, έπρεπε να παζαρέψει με τους βαρκάρηδες, αφού δεν έγινε καμία επίσημη επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση δέχεται συνεχίζει να δέκεται επικρίσεις, ενώ εργαζόμενος στο τμήμα άρδευσης της Εθνικής Υπηρεσία Σχεδιασμού Ανάπτυξης της χώρας εκτίμησε ότι μόνο το 10% των αντλιών λειτουργούσαν.
 
Ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Ουιντόντο, δήλωσε ότι τα επόμενα 10 χρόνια η νυν ευάλωτη στις βροχές πρωτεύουσα της χώρας θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή στο Μπορνέο.

Όπως και να έχει οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των φτωχογειτονιών, όπου οι ασθένειες εξαπλώνονται όταν τα λύματα αναμιγνύονται με το νερό πλημμυρών, είναι πιο ευάλωτοι στα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν επηρεάσει πλέον και τα πλουσιότερα μέρη της Τζακάρτα.

πηγή ΕΦΣΥΝ με πληροφορίες από The Guardian
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 12 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !