Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Συμβολικές εκδηλώσεις σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας την Τρίτη 12 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιευτών
Συμβολικές εκδηλώσεις σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας την Τρίτη 12 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιευτών


Με συμβολικές εκδηλώσεις -τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας λόγω κορονοϊού- θα τιμήσουν σωματεία εργαζομένων και Επιτροπές Αγώνα σε διάφορα νοσοκομεία και μονάδες υγείας της χώρας, την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιευτών, την Τρίτη 12 Μάη. Όπως τονίζουν, για τους υγειονομικούς αυτές οι ημέρες δεν είναι γιορτές και δεν θα γίνουν ποτέ γιορτές. Ήταν, είναι και θα είναι μέρες τιμής και αγώνων όλων των μαχόμενων υγειονομικών, που παλεύουν καθημερινά. 

Συγκεκριμένα την Τρίτη 12 Μάη θα γίνουν:

  • Στην Αθήνα:

- Στις 8.00 π.μ. - Σε συμβολική συγκέντρωση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στα ΤΕΠ.

- Στις 13.00 - Σε συγκέντρωση στην είσοδο - ρεσεψιόν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ.

- Εξάλλου, συνελεύσεις εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» (στο αίθριο του νοσοκομείου) και στο νοσοκομείο «Αττικόν».

  • Στον Πειραιά

- Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεταξάς, στην διοίκηση του νοσοκομείου.

  • Στην Ελευσίνα:

- Σε στάση εργασίας  από τις 12.00 μ. έως τις 2.00 μ.μ. και συγκέντρωση στη 1.00 μ.μ. στην είσοδο νοσοκομείου προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Παράλληλα, ζητά την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με SARS-CoV-2, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. 

  • Στο Ηράκλειο:

- Με δίωρη στάση εργασίας, από τη 1.00 μ.μ. έως 3.00 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη της στάσης στο σαλόνι του νοσοκομείου, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιευτών το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.  

  • Στην Πρέβεζα:

- Στάση εργασίας, από τις 12.00 μ. έως τις 3.00 μ.μ. αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, μετά την καρατόμηση από τις υπηρεσιακές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τεσσάρων εργαζομένων, μεταξύ των οποίων της προέδρου του και ενός μέλους του ΔΣ.

  • Στα Τρίκαλα:

- Σε συμβολική συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΠ στις 12.00 μ. - 13.00 καλεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών.

Πηγή 902.grΠρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 10 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !