Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤO FABRIC REPUBLIC ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ
ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤO FABRIC REPUBLIC ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 η ομάδα του Fabric Republic επισκέφτηκε το 'Εργαστήρι Πολιτισμού' και την Μονάδα Παιδικής Προστασίας του Φορέα «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» στην οδό Αλκαμένους 11 στον Σταθμό Λαρίσης, όπου παρέδωσε 96 κιλά ρουχισμού για την κάλυψη των αναγκών τους.

 

Το Εργαστήρι Πολιτισμού είναι ένας πολύχρωμος και ιδιαίτερα φιλικός χώρος όπου λειτουργεί δανειστική παιδική βιβλιοθήκη 7000 ελληνικών αλλά και δίγλωσσων τίτλων καθώς και δημιουργικές ομάδες ψυχαγωγικών, μαθησιακών και συλλογικών δραστηριοτήτων ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά 6 έως 12 ετών. Στο Εργαστήρι, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οικολογικές πρωτοβουλίες και ομαδικά παιδαγωγικά παιχνίδια και άλλες εκδηλώσεις. Επίσης μπορούν να βρουν βοήθεια στα μαθήματά τους από εθελοντές εκπαιδευτικούς και επιστήμονες. Επιπλέον στο χώρο του Εργαστηρίου φιλοξενούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές τάξεις και άλλες ομάδες παιδιών και στόχο έχουν να τα ευαισθητοποιήσουν και να ενθαρρύνουν το διάλογο σχετικά με τα δικαιώματά τους.

 

Η Μονάδα Παιδικής Προστασίας  είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο δραστηριοποιείται στον αστικό ιστό της Αθήνας από τον Οκτώβριο του 2017 και προσφέρει νομική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη σε άστεγα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες αλλά και σε παιδιά που είναι στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους. 

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της προστασίας, της φροντίδας των οικογενειών τους και η ολιστική υποστήριξη τους βασιζόμενοι σε ένα εξατομικευμένο πλάνο δράση με σκοπό την πρόσβαση σε βιώσιμες λύσεις καθώς και την ένταξή τους στη νέα τους πατρίδα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες [UNHCR].

 

Η Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής και Νομικής Υποστήριξης Ρούλα Λινάρδου είπε:

 

«Το

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα μη Κερδοσκοπικό Σωματείο.

Έχει ιδρυθεί από το 2004 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των

παιδιών.

Καθημερινά προσπαθούμε μέσα από τις υπηρεσίες της ομάδας Ψυχο-Κοινωνικής

και Νομικής Υποστήριξης όσο και από εκπαιδευτικές δράσεις να δώσουμε στα παιδιά το

δικαίωμα για μια ευχάριστη ζωή και την πρόσβαση στα δικαιώματα τους. Ευχαριστούμε το Fabric Republic που μας βοηθά σταθερά τους τελευταίους μήνες. Τα ρούχα που μας φέρνετε δίνονται σε ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βιώνουν το καθεστώς της αστεγίας και της επισφαλούς στέγασης, με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή και υποστηρίζουμε.»

Η Παιδαγωγός/Εμψυχώτρια Λιζετα Ζιάκου αναφέρθηκε στις υπηρεσίες του φορέα, τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούν στο Εργαστήρι Πολιτισμού «Η ομάδα παιδαγωγών ασχολούνται με δράσεις που αφορούν σε παιδιά από 6 έως 12 χρόνων. Επίσης λειτουργεί χώρος και για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.Γίνονται διάφορες δημιουργικές ομάδες και μαθησιακής υποστήριξης που απευθύνονται σε όλα τα παιδιά»l

 
Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 10 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !