Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Αποχή συμβολαιογράφων έως τις 8 Ιανουαρίου
Αποχή συμβολαιογράφων έως τις 8 Ιανουαρίου

Δεν θα συντάσσονται συμβόλαια μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2020 καθώς οι συμβολαιογράφοι Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, έπειτα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που ενώ τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τους υπαλλήλους ΔΟΥ (Εφορίες), παράλληλα τους απειλούν με εξοντωτικά πρόστιμα, χωρίς οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να έχουν οργανώσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό πλαίσιο για να εκτελέσουν οι συμβολαιογράφοι τα νέα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

 
 
 

Όπως τονίστηκε στη γενική συνέλευση, δεν αντιδρούν στο να αναλάβουν την υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων, όμως απαιτούν να υπάρξει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει στην πράξη την άσκηση αυτών των καθηκόντων με ασφάλεια για τις συναλλαγές, τον πολίτη και το Δημόσιο.

Για τον λόγο αυτό οι συμβολαιογράφοι ζητούν αναστολή του επίμαχου νόμου και άμεσα διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με το αρμόδιο υπουργείο (Οικονομικών). Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ οι συμβολαιογράφοι μαζικά συμμετείχαν στη γενική συνέλευσή τους.πηγή tvxs
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 11 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !