Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους πέντε συλληφθέντες απεργούς του ΟΤΕ
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους πέντε συλληφθέντες απεργούς του ΟΤΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα οι πέντε απεργοί εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, που συνελήφθησαν, αργά το απόγευμα στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού επί της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί μήνυση που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για αποκλεισμό κτιρίων.

Οι απεργοί είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για παράνομη βία και διατάραξης οικιακής ειρήνης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τονίζει πως «με την ενέργεια αυτή η διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας».

Υπογραμμίζει, δε, πως θεωρεί πως «οι συλλήψεις συνδικαλιστών αποτελούν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, με στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα» και καταδικάζει «οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται εναντίον εργαζομένων και εν προκειμένω εναντίον των εργαζομένων-απεργών στον ΟΤΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει ακόμα τη συμπαράστασή του στον δίκαιο, όπως τονίζει, αγώνα των απεργών και δηλώνει πως «ως κόμμα θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, μέχρι την τελική τους δικαίωση».


πηγή efsyn
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 13 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !