Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ | Β. Παπαευαγγέλου. Να μην ανησυχούν τα παιδιά 12-15 ετών γιατί οι μυοκαρδίτιδες αφορούν τους 16-19
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ | Β. Παπαευαγγέλου. Να μην ανησυχούν τα παιδιά 12-15 ετών γιατί οι μυοκαρδίτιδες αφορούν τους 16-19

Να... καθησυχάσει τους γονείς για την ασφάλεια των εμβολίων προσπάθησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, παρόλα αυτά μάλλον προκάλεσε περισσότερη σύγχυση με τα λεγόμενα της. 

Συγκεκριμένα η Β.Παπαευαγγέλου σχολίασε τα δεδομένα ασφαλείας αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, η οποία θα είναι η επόμενη που θα εμβολιαστεί. Όπως είπε η Β.Παπαευαγγέλου οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς «τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16-19 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια και δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για τα παιδιά 12-16 ετών».

Θα πρέπει να τονιστεί εδώ πως παγκοσμίως έχουν καταγραφεί ελάχιστοι θάνατοι σε παιδιά από κορωνοϊό, μάλιστα μια ομάδα ερευνητών του Johns Hopkins έκανε μελέτη σε 48.000 παιδιά χωρίς νοσήματα και δεν κατέγραψε κάποιον θάνατο από Covid-19. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα θέλουν να εμβολιάσουν παιδιά 12 ετών «καθησυχάζοντας» τους γονείς λέγοντας τους πως τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν... τα 16χρονα. Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 21 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !