Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Απορρίπτει το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. τις δηλώσεις Τσαβούσογλου
Απορρίπτει το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων από ελληνικής πλευράς, έκανε λόγο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις που προηγήθηκαν από τον Τούρκο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός, με αφορμή ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με την οικονομική υποστήριξη της Άγκυρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έβαλε στο στόχαστρο την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «βάρκες στα νερά του Αιγαίου που καταστρέφονται και πυροβολούνται».

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών», ανέφερε το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. και συνέχισε ως εξής:

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές.

»Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις.»


πηγή ΕΦ.ΣΥΝ
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 36 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !