Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Πλήρης άρση των capitals controls
Πλήρης άρση των capitals controls

Άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.

«Κλείνει οριστικά μετά από 50 μήνες ένας κύκλος ανασφάλεις. Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγήθηκε συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ελληνική Ένωση Τραπεζών κ.ά.). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε από τους θεσμούς το περασμένο Σάββατο.

Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε τη σχετική τροπολογία.

«Αποφασιστικό βήμα για κανονικοποίηση της ελληνικής οικονομίας»

Η τροπολογία που κατέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας επί της ουσίας καταργεί τις διατάξεις της της ΠΝΠ της 18ης Ιουλίου του 2015 με τις οποίες είχαν επιβληθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί. Διευκρίνισε δε, ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη των συνεταιριστικών τραπεζών και των Ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών.

«Η κυβέρνηση, διά του οικονομικού της επιτελείου, προχωρά στην ολοκληρωτική άρση των κεφαλαιακών περιορισμών από 1η Σεπτεμβρίου. Η απόφαση για την άρση των capital controls αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την κανονικοποίηση της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα πρέπει να γίνει και θα γίνει μια κανονική χώρα» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η επιβολή των capital controls ήταν αποτέλεσμα της «χαώδους, ανερμάτιστης, τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Με αυτή την απόφαση αίρεται πλέον ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας ανασφάλειας της χώρας», υπογράμμισε επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη οι οικονομικοί δείκτες της χώρας βελτιώνονται και είναι εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης, σταθερότητας και ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

«Η αποκατάσταση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός, συμβάλει σταθερά στην περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας», κατέληξε.


πηγή ΕΦ.ΣΥΝ
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 80 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !