Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Η τελευταία υπόκλιση στον Θάνο από τον καλλιτεχνικό κόσμο
Η τελευταία υπόκλιση στον Θάνο από τον καλλιτεχνικό κόσμο

Πιο φτωχό θα βρει το 2020 τη χώρα, καθώς το ελληνικό τραγούδι θρηνεί τον θάνατο του σπουδαίου Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το Σάββατο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απώλειά του πλήθος καλλιτεχνών, συνεργατών και μη του μεγάλου μουσικού, απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στον Θάνο Μικρούτσικο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποχαιρέτισε τον αγαπημένο συνθέτη με κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις.

Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό "γίγνεσθαι".  Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός.

Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή».

Πολλοί τραγουδιστές και μουσικοί είπαν «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο μέσα από τις σελίδες τους στα social media χρησιμοποιώντας στίχους ή βίντεο από τα μεγάλα του τραγούδια.

 

 Επιγραφές Periclis - Επιγραφές, Ψηφιακές Εκτυπώσεις, Τυπογραφικά, Κάρτες, Αφίσες, Φυλλάδια, Ημερολόγια, Πανό, Χαρακτική, Πινακίδες

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 13 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !