Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Ασφάλεια και άμυνα στις βαλίτσες τού Πομπέο για Αθήνα
Ασφάλεια και άμυνα στις βαλίτσες τού Πομπέο για Αθήνα
Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ, εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συναντήσει επίσης τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, καθώς και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Με την ατζέντα του να περιλαμβάνει θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. 

Η επίσκεψη του στην Αθήνα θα ακολουθήσει μια μίνι περιοδεία με επαφές σε Ιταλία και Βαλκάνια. Ειδικότερα, ο Πομπέο θα ξεκινήσει από τη Ρώμη, όπου θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα, τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Στη συνέχεια θα έχει επαφές στο Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία (η οποία ετοιμάζεται να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ), για να ακολουθήσει η επίσκεψη στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πομπέο θα συναντήσει επίσης τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, καθώς και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Σκοπός του Πομπέο είναι να προετοιμάσει τον διάλογο Αθήνας-Ουάσινγκτον που θα διεξαχθεί επισήμως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου κι αφού στο μεταξύ θα έχει αναχωρήσει ο ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ από τη χώρα μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πομπέο κατά την επίσκεψή του θα έχει συνομιλίες για θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οικονομικά καθώς και διμερή ζητήματα «με τον σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ, την Ελλάδα», όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.πηγή ΕΦ.ΣΥΝ
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 45 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !