Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια, 13η σύνταξη και άλλα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μαζί με το οικονομικό επιτελείο

Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια, 13η σύνταξη και άλλα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μαζί με το οικονομικό επιτελείο
Μετά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στις 05/05/2019 oι Υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου όπου ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ ή όπως είναι γνωστό αλλιώς οι «120 δόσεις», σήμερα 07/05/2019 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο στο Ζάππειο Μέγαρο ανακοίνωσε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης όπως 13η σύνταξη, μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια κ.α

Παρακάτω τα κύρια σημεία :
«Ήρθε η ώρα οι πολλοί, που έβαλαν πλάτη, να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους»

« Όλες μας οι ενέργειες, όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν με σχέδιο και πολλή δουλειά. Και αυτό το σχέδιο παρουσιάζουμε σήμερα στον ελληνικό λαό. Το σχέδιό μας για την Ελλάδα των πολλών.

Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος και δεν έχει ακόμη αισθανθεί τις θετικές συνέπειες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται.

Tο πακέτο των φιλοαναπτυξιακών μέτρων που έχουμε επεξεργαστεί θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία τα οφέλη της ανάπτυξης να γίνουν επιτέλους αισθητά στους πολλούς.

Για το 2019 προχωράμε σε μείωση του ΦΠΑ, στην εστίαση από το 24% στο 13% και στη μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης, στον συντελεστή του 13%. Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το 13% στο 6%.

Προχωράμε σε παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης, συνολικού κόστους 800 εκ. ευρώ: Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ αυτή θα ανέλθει στο 100% της σύνταξης. Για συντάξεις από 501-600 ευρώ, στο 70%, από 601-1000 ευρώ στο 50%. Και για συντάξεις άνω των 1000 ευρώ θα αφορά το 30% της σύνταξης.

Το 2020 προχωράμε σε κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εισοδημάτων ως 20000 & μείωση για μεγαλύτερα με σκοπό την μείωση της φορολ. επιβάρυνσης μισθωτών & ελεύθ. επαγγελματιών. Ακόμη, προχωράμε στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων & νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών.

Μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11% για κατηγορίες όπως εκείνη της εστίασης, των τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών μηχανημάτων, το νερό, με σκοπό τη μείωση των τιμών ειδών πρώτης ανάγκης και την τόνωση της κατανάλωσης.

Ακόμη προχωράμε στην επαναφορά του μέτρου μείωσης του φόρου εισοδήματος μόνιμου κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους. Προχωρούμε επίσης σε μείωση του φόρου συνεταιρισμών στο 10%.
»

Πηγή: government.gov.gr

↪ Αναρτήθηκε: 07 Μαΐου 2019 :: Αναγνώστηκε: 956 φορές