Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Εκπέμπει αναλογικά η ΔΤ στη Ψίνθο όμως η ΕΡΤ υπάρχει ακόμα

Εκπέμπει αναλογικά η ΔΤ στη Ψίνθο όμως η ΕΡΤ υπάρχει ακόμα !
Αναλογικά εκπέμπει πλέον και στη Ψίνθο το κανάλι της ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση) που δεν είναι άλλο από το αντικατάστατο της ΕΡΤ σύμφωνα με τη κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κλείνοντας με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο - που από πολλούς και όχι άδικα τότε χαρακτηρίστηκε ως πραξικοπηματικός - την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΕΡΤ βρέθηκε στο ΣτΕ αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Τελικά το ΣτΕ αποφάσισε την άμεση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ με το προηγούμενο καθεστώς έως να συσταθεί ο νέος φορέας. Έτσι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση (δικομματική πια αφού η ΔΗΜΑΡ έφυγε από τη κυβέρνηση) από ιδιωτικά στούντιο ετοίμαζε τη "Δημόσια Τηλεόραση" ή ΔΤ, ενώ η ΕΡΤ συνέχισε να εκπέμπει στις περισσότερες περιοχές της χώρας χάρις στις προσπάθειες των τεχνικών και των υποστηρικτών της.

Αν και η κυβέρνηση ποτέ δεν σταμάτησε να κατεβάζει αναμεταδότες της ΕΡΤ με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να καταγγέλλουν το γεγονός όποτε γινόταν.. τελικά φτάσαμε μια μέρα όλοι οι αναμεταδότες του αναλογικού σήματος να μην εκπέμπουν πια την ΕΡΤ. Η δικαιολογία ήταν ότι η ΔΤ "ήταν έτοιμη". Η αλήθεια είναι ότι πότε δεν ήταν τόσο έτοιμη. Τελικά με τα πολλά, στη ΔΤ ανακοινώθηκαν θέσεις εργασίας, τότε αρκετοί πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ δήλωσαν για μια θέση στη ΔΤ. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν. Μάλιστα ορισμένοι δημοσιογράφοι που κυριολεκτικά δάκρυζαν όταν έκλεισε απότομα η ΕΡΤ και καλούσαν τότε τον κόσμο να αντισταθεί "στο μαύρο της οθόνης" βρέθηκαν τώρα να λένε τις ειδήσεις στη ΔΤ ! Όμως δεν πήγαν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη ΔΤ. Ακόμα και τώρα, ακόμα και τη στιγμή αυτή το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα με ζωντανές εκπομπές και ειδήσεις, ντοκιμαντέρ, live συναυλίες και διάφορα άλλα πολλά, μόνο που η εκπομπή γίνεται μέσω διαδικτύου..

Παρά τις δυσκολίες την ΕΡΤ τη παρακολουθεί ακόμα μεγάλο κομμάτι κόσμου και σίγουρα αυτό θα ήταν μεγαλύτερο αν εξέπεμπε το σήμα της και με τους κλασσικούς τρόπους. Στη ΔΤ αρκετά πολιτικά κόμματα, πολιτικοί και οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν αρνηθεί να παραβρεθούν μη συμφωνώντας με το κλείσιμο της ΕΡΤ ! Αντιθέτως στην ΕΡΤ (στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και έξω από την ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη) τραγουδάνε τακτικά οι πιο σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώ ακόμα και πολιτικοί από το κυβερνών κόμμα κατά καιρούς, ακόμα εμφανίζονται.. Από τότε που η κυβέρνηση έριξε μαύρο στην ΕΡΤ η ΕΡΤ έγινε καλύτερη, αντικειμενικότερη και φυσικά χωρίς κυβερνητικές παρεμβολές κάτι που κάθε κυβέρνηση φρόντιζε διαχρονικά να κάνει ! Σήμερα μπορείτε να δείτε εξαιρετικές δημοσιογραφικές εκπομπές και με εξαιρετικά επίκαιρη θεματολογία με θέματα που απασχολούν την κοινωνία και αυτό φαίνεται ότι ο κόσμος το αναγνωρίζει.

Αν και έχουν συμβεί πάρα πολλά με το θέμα της ΕΡΤ όλο αυτό τον καιρό εμείς δεν είμαστε οι καταλληλότεροι για να γράψουμε αναλυτικότερα για το θέμα, η πραγματικότητα τώρα είναι ότι η χώρα έχει 2 δημόσιες τηλεοράσεις, μια ιματασιόν και μια πραγματική ! Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η πραγματική είναι η ΔΤ ενώ η αντιπολίτευση ότι η πραγματική είναι η ΕΡΤ. Για τον αδιάφορο όποιο κανάλι και να παίζει στη οθόνη μπορεί να είναι το ίδιο, όμως για τον σκεπτόμενο πολίτη μια ΕΡΤ που έκλεισε με τον τρόπο που έκλεισε δεν μπορεί να είναι η ίδια με τη ΔΤ τουλάχιστον στη συνείδηση μας !

Σε κάθε περίπτωση δείτε και τις δύο και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα.

Την ΕΡΤ (ΝΕΤ,ΕΤ3,ΕΡΑ) μπορείτε να τη δείτε και να την ακούσετε μέσω διαδικτύου στο http://www.ertopen.com και στο http://www.thepressproject.gr αλλά και σε άλλους εκατοντάδες ιστοτόπους μέσω αυτών.

* Ορισμένα ενδιαφέροντα άρθρα από το thepressproject.gr και το ertopen.com :
Η ΔΤ θα σου στοιχίσει ακριβά
Το κρυφό δεκανίκι της ΔΤ
Πολιτικό «εμπάργκο» από την αντιπολίτευση στο μόρφωμα της ΔΤ
Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφων ΕΡΤ: Κραυγαλέες περιπτώσεις αδιαφάνειας στη ΔΤ

↪ Αναρτήθηκε: 04 Οκτωβρίου 2013 :: Αναγνώστηκε: 1898 φορές