Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Μαθήματα Zumba και Yoga στην Ψίνθο

Κάτι ωραίο συμβαίνει εδώ... Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ψίνθου κάθε Πέμπτη (19:30 - 20:30), λαμβάνουν χώρα μαθήματα Zumba & Yoga που προσφέρουν ευεξία, υγεία και χαρά !

Μαθήματα Zumba & Yoga στην Ψίνθο
Μαθήματα Zumba & Yoga στην Ψίνθο
Μαθήματα Zumba & Yoga στην Ψίνθο

Οι γυναίκες του χωριού υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Zumba & Yoga κυρίας Maria Laftsidis (Μαρία Λαφτσίδου) χορεύουν, γυμνάζονται και περνούν ευχάριστα την ώρα τους γεμίζοντας θετική ενέργεια. Δείτε παρακάτω, ορισμένα στιγμιότυπα από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την Πέμπτη (06/12/2018) και λίγα λόγια από την δασκάλα κα Maria Laftsidis.


H Yoga προέρχεται από την αρχαία Ινδία. Η λέξη ετυμολογικά συνδέεται με τη λέξη «yug» που σημαίνει ένωση νου και σώματος. Σκοπός της Yoga είναι η χαλάρωση, συμβάλει στην καταπολέμηση του άγχους, αυξάνει την σωματική δύναμη και ευλυγισία. Υπάρχουν πολλά είδη Yoga (Anusara Yoga, Ashtanga Yoga, Hatha Yoga, Bikram Yoga, Vinyasa Yoga, Iyengar Yoga).

Zumba είναι μια μορφή χορού με πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής που δημιουργήθηκε από τον Κολομβιανό χορευτή και χορογράφο Alberto "Beto" Perez την δεκαετία του 1990. Ένα μάθημα Zumba περιλαμβάνει χορευτικές και αερόβιες κινήσεις που εκτελούνται με ενεργητική μουσική. Η χορογραφία περιλαμβάνει μουσική όπως hip-hop, soca, samba, salsa, mambo, merengue κ.α. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αγαπήσουν την άσκηση καθώς διασκεδάζουν παρέα με την αγαπημένη τους μουσική. Με Zumba γυμνάζονται οι μύες του σώματος με ευχάριστο τρόπο και η διαρκής κίνηση ανεβάζει την ψυχολογία.

↪ Αναρτήθηκε: 08 Δεκεμβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1724 φορές