Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Επιστολή του Δημάρχου Ρόδου προς ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Επιστολή του Δημάρχου Ρόδου προς ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος
Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος προς την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας ενημέρωση για τα αίτια των πολλαπλών και πολύωρων διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Ρόδου καθώς και για τις ενέργειες αποτροπής νέων. Σε περίπτωση αδράνειας, επανάληψης ή πλημμελούς αντιμετώπισης του φαινομένου ο Δήμος Ρόδου προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. Η επιστολή έχει αποδέκτες διευθυντές και διευθύνοντες συμβούλους των δύο εταιριών ενώ επίσης κοινοποιείται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικότητας, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων από τα Δωδεκάνησα καθώς και τους βουλευτές της Δωδεκανήσου.

« Μετά τις πολλαπλές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη της Ρόδου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί, έχουν προκληθεί ανυπολόγιστες ζημιές, με δυσμενείς συνέπειες στην τοπική οικονομία, πιθανόν στην υγεία των κατοίκων του νησιού και εν γένει στην κοινωνική ευταξία.

Με δεδομένα την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου Θ.Η.Σ. στη Νότια Ρόδου, την παράλληλη λειτουργία του Α.Η.Σ. Σορωνής καθώς και την ολοκλήρωση των εργασιών του κέντρου αναδιανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Αγίου Νικολάου της πόλεως Ρόδου,

Καλούμε άμεσα τα διευθυντικά στελέχη της Δ.Ε.Η.-ΔΕΔΔΗΕ, λόγω και της έλλειψης δυνατότητας των τοπικών διευθυντικών στελεχών να απαντήσουν για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα:

1) Nα ενημερώσουν τους πολίτες της Ρόδου για τα αίτια και τους λόγους των συχνών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

2) Το σχεδιασμό για την πλήρη και ορθή τροφοδοσία του νησιού με ηλεκτρικό ρεύμα.

3) Τον τρόπο διασύνδεσης των Α.Π.Ε. με το δίκτυο της Δ.Ε.Η.-ΔΕΔΔΗΕ και τη σχέση, που έχουν οι Α.Π.Ε. με τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

4) Το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση των δικτύων μεταφοράς υψηλής και χαμηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο αναδιανομής Αγίου Νικολάου.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Σε περίπτωση αδράνειας, επανάληψης ή πλημμελούς αντιμετώπισης του προαναφερομένου φαινομένου, ο Δήμος Ρόδου, θα αναλάβει πρωτοβουλίες συγκέντρωσης περιπτώσεων προκλήσεως βλαβών σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον, προκειμένου να απευθυνθεί ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων για την διεκδίκηση αποζημίωσης και την υποχρέωση της Δ.Ε.Η.-ΔΕΔΔΗΕ για άμεση και συνεχή τροφοδοσία ολοκλήρου του νησιού με ηλεκτρικό ρεύμα.
»

Πηγή: Δήμος Ρόδου

↪ Αναρτήθηκε: 20 Νοεμβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1043 φορές