Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. που θα βοηθήσει στο να επανέλθει το νερό στις φυσικές πηγές του χωριού προαναγγέλλει ο Τσούλλος Θαρρενός
Έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. που θα βοηθήσει στο να επανέλθει το νερό στις φυσικές πηγές του χωριού προαναγγέλλει ο Τσούλλος Θαρρενός
Έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. που θα βοηθήσει στο να επανέλθει το νερό στις φυσικές πηγές της Ψίνθου που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν στερέψει, προαναγγέλλει με ανάρτηση του στο facebook το μέλος του τοπικού συμβουλίου της Δ.Κ Ψίνθου κ. Τσούλλος Θαρρενός, κατόπιν συναντήσεως του με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. .

Όπως υποστηρίζει, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέας δεξαμενής στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής ώστε να μειωθεί η άντληση από τις γεωτρήσεις που βρίσκονται κοντά στις πηγές. Οι γεωτρήσεις που επηρεάζουν τις πηγές είναι αυτές που βρίσκονται στην περιοχή Δεσκιές, στο δρόμο προς Πεταλούδες (περιοχή Λίθος) και η γεώτρηση που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Οι γεωτρήσεις που θα συνδεθούν είναι εκείνες που βρίσκονται στην περιοχή Καλοκαιρινό και είναι αυτές που θα στείλουν το νερό στην Αγία Παρασκευή και από εκεί θα κατέβει νέο δίκτυο που θα συνδέεται με το υπάρχον και θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την υπάρχουσα δεξαμενή με βάση τα συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτό θα βοηθήσει να αντλείται όσο το δυνατόν λιγότερο νερό από τις γεωτρήσεις που επηρεάζουν τις πηγές.

Κατά τον ίδιο, το έργο προτάθηκε το 2007 σε συνεργασία με τον κ. Ηλία Παπανικολάου που τότε ήταν υπάλληλος στην ΔΕΥΑΚ, όταν και δόθηκε προμελέτη αλλά ο νέος τότε Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς παρότι προσπάθησε, δεν μπόρεσε να το υλοποιήσει. Τώρα μάλλον ήρθε η ώρα !

Παρακάτω το κείμενο της ανάρτησης :

« Επιτέλους μετά από συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους Ψινθενούς ότι ένα έργο που προγραμματίζαμε από το 2007 που αφορά στην ύδρευση του χωριού από της γεωτρήσεις της περιοχής Καλοκαιρινό με την κατασκευή νέας δεξαμενής στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να μειωθεί η άντληση από της γεωτρήσεις που βρίσκονται κοντά στης πηγές είναι έτοιμο για δημοπράτηση. Τελικά όσο και αν προσπάθησε η αυτοαποκαλούμενη ομάδα, του μόνο που κατάφερε είναι να καθυστερήσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια όλα όσα είχαμε προγραμματίσει όλοι οι προηγούμενοι. Όμως στο τέλος η Δημοτική αρχή τους πήρε χαμπάρι και τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος χωρίς πλέον αυτούς. »


Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  26 October 2018
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 517 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

H ιστοσελιδα Psinthos.net