Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Δήμος Ρόδου: Καλά τα νέα και για το Ρέμα Ψίνθου

Περισσότερες πληροφορίες δίνει σήμερα με δελτίο τύπου ο Δήμος Ρόδου, σχετικά με την εξέλιξη που είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου διατηρεί λογαριασμό ο Δήμαρχος Ρόδου σχετικά με το έργο της «Ανάδειξης της Ρεματιάς Ψίνθου» όπως τιτλοφορήθηκε.

Η πρόταση του Δήμου Ρόδου για την εκτέλεση του έργου «Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου», έλαβε θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η τελική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης του έργου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να είναι σε ετοιμότητα ώστε με την έκδοση της παραπάνω απόφασης, να προχωρήσουν άμεσα τη διαδικασία προκήρυξης του έργου και στις αρχές του νέου έτους να εγκατασταθεί εργολάβος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν στην ανάδειξη και διατήρηση του φυσικού τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας του ρέματος της Ψίνθου, στη διαμόρφωση ανοικτών χώρων προσέλκυσης επισκεπτών και παρεμβάσεις στην περιοχή βόρεια της πηγής «Φασούλι» και στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα και συγκεκριμένα σε τέσσερα τμήματα.

Διαβάστε παρακάτω όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Ρόδου :

« Ένα ακόμη ρέμα, αυτό της Ψίνθου, βρίσκει το δρόμο του για την αποκατάσταση και ανάδειξη του. Την Παρασκευή κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ρόδου η αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Δράσεις για την προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς», (με κωδικό ΝΑΙΓ67, Α/Α ΟΠΣ: 2551), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 02 «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου σχετικά με το έργο της ανάδειξης της Ρεματιάς Ψίνθου
Ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου σχετικά με το έργο της ανάδειξης της Ρεματιάς Ψίνθου
Ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου σχετικά με το έργο της ανάδειξης της Ρεματιάς Ψίνθου


Η πρόταση του Δήμου Ρόδου για την εκτέλεση του έργου «Ανάδειξη Ρεματιάς Ψίνθου», προϋπολογισμού 327.000,00 ευρώ, έλαβε θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η τελική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης του έργου από το παραπάνω πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Ρόδου έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να είναι σε ετοιμότητα ώστε με την έκδοση της παραπάνω απόφασης, να προχωρήσουν άμεσα τη διαδικασία προκήρυξης του έργου και στις αρχές του νέου έτους να εγκατασταθεί και εδώ εργολάβος. Οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν στην ανάδειξη και διατήρηση του φυσικού τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας του ρέματος της Ψίνθου, στη διαμόρφωση ανοικτών χώρων προσέλκυσης επισκεπτών και παρεμβάσεις στην περιοχή βόρεια της πηγής «Φασούλι» και στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα και συγκεκριμένα σε τέσσερα τμήματα:

α. Στο διάδρομο περιπάτου που ξεκινά από το ύψος του Δημοτικού Σχολείου, διατρέχει την ρεματιά και καταλήγει στην πλατεία των πηγών «Φασούλι», με νέα πλακόστρωση, διαπλάτυνση, δημιουργία καθιστικών.

β. Στην πλατεία της πηγής «Φασούλι», με δημιουργία ξύλινης πέργκολας με καθιστικά και ανακατασκευή του διαδρόμου (ράμπας) από την πλατεία στην επαρχιακή οδό.

γ. Στο χώρο του νερόμυλου, με πλακόστρωση, δημιουργία καθιστικών και διαμόρφωση που προβλέπεται με γνώμονα τυχόν μελλοντικές παρεμβάσεις για την αναστήλωση του νερόμυλου και την ένταξή του στη διαμόρφωση και ανάδειξη της ρεματιάς.

δ. Στη γέφυρα ενοποίησης που ενώνει τον χώρο δυτικά του φράγματος (κτίριο έκθεσης ψαριού «γκιζάνι») με τον χώρο ανατολικά του φράγματος (χώρος υπό διαμόρφωση μπροστά από τον νερόμυλο), με κατασκευή μεταλλικής γέφυρας.
»

Το παραπάνω είναι το μέρος του κειμένου της ανακοίνωσης με τίτλο «Θετική κατάληξη για το έργο αποκατάστασης του πάρκου Ροδίνι – Καλά τα νέα και για το Ρέμα Ψίνθου» που αφορά το έργο στην Ψίνθο. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και σε ένα άλλο έργο που πρόκειται να γίνει «Προστασία και Ανάδειξη Πάρκου Ροδίνι», στο πάρκο της περιοχής Ροδίνι της πόλεως Ρόδου.

Πηγή: Δήμος Ρόδου

↪ Αναρτήθηκε: 17 Οκτωβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1382 φορές