Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Τα φυσικά οικοσυστήματα της Ρόδου (video)

Τα φυσικά οικοσυστήματα της Ρόδου (video)
Ένα μικρό ντοκιμαντέρ που φιλοδοξεί να καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, δημιούργησαν η Digital Dreams και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου με όμορφα πλάνα από διάφορες περιοχές του νησιού.

« Το ντοκιμαντέρ αυτό φιλοδοξεί να καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της νήσου Ρόδου,

- Να εντοπίσει τα προβλήματα που έβλαψαν το περιβάλλον, από εσφαλμένες πολιτικές και πρακτικές οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

- Να προτείνει δράσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό των βλαπτικών επεμβάσεων σε βάρος του φυσικού χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού μας.

- Να εντοπίσει περιοχές με σημαντική βιοποικιλότητα και τοπία σπάνιας ομορφιάς και ιδιαίτερης οικολογικής αξίας. Περιοχές που περιλαμβάνουν ενδημικά αυτοφυή φυτά που κινδυνεύουν να αφανισθούν και που πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους.

- Να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους των νησιών γενικά, για το πολύτιμο κεφάλαιο που διαχειρίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους. Άνθρωποι, ζώα, θάλασσα και φύση είναι οι κρίκοι μιας αλυσίδας τόσο εξαρτώμενης όσο και εύθραυστης για την διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας.
»

Δείτε το παρακάτω :

ΤA ΦΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Το ντοκιμαντέρ αυτό φιλοδοξεί να καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της νήσου Ρόδου, - Να εντοπίσει τα προβλήματα που έβλαψαν το περιβάλλον, από εσφαλμένες πολιτικές και πρακτικές οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. - Να προτείνει δράσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό των βλαπτικών επεμβάσεων σε βάρος του φυσικού χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού μας. - Να εντοπίσει περιοχές με σημαντική βιοποικιλότητα και τοπία σπάνιας ομορφιάς και ιδιαίτερης οικολογικής αξίας. Περιοχές που περιλαμβάνουν ενδημικά αυτοφυή φυτά που κινδυνεύουν να αφανισθούν και που πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους. - Να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους των νησιών γενικά, για το πολύτιμο κεφάλαιο που διαχειρίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους. Άνθρωποι, ζώα, θάλασσα και φύση είναι οι κρίκοι μιας αλυσίδας τόσο εξαρτώμενης όσο και εύθραυστης για την διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας.

Δημοσιεύτηκε από Digital Dreams στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018


Στο 1:37 συμπεριλαμβάνεται και πλάνο από τον καταρράκτη στην περιοχή Φασούλι της Ψίνθου με θέα τη τεχνητή λίμνη του φράγματος. Στο σημείο αυτό του ντοκιμαντέρ όπου φαίνεται η εν λόγω περιοχή, γίνεται λόγος για τους χειμάρρους και τους βάλτους του νησιού. Κάποτε η περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το φράγμα της Ψίνθου ήταν συνέχεια της κοιλάδας (ή αλλιώς της ρεματιάς) που οδηγούσε στην περιοχή Πόρος της Ψίνθου, άλλο ένα σημείο εξαιρετικής ομορφιάς του χωριού. Για να γίνει το φράγμα δυστυχώς το μέρος αυτό της κοιλάδας καταστράφηκε.

Πηγή: Digital Dreams, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου

↪ Αναρτήθηκε: 10 Οκτωβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1341 φορές