Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

«Science on Board» - Σαββατοκύριακο γνώσης για μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού στο λιμάνι της Ρόδου

«Science on Board» - Σαββατοκύριακο γνώσης για μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού στο λιμάνι της Ρόδου
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» σε συνεργασία με την Blue Star Ferries και την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου, διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Science on Board» επάνω στο πλοίο Blue Star 1 το οποίο θα βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου το Σάββατο 13/10/2018 και την Κυριακή 14/10/2018. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μόνο μαθητές της Ε’ και της Στ’ Δημοτικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου: «Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενταγμένο στο αντικείμενο των φυσικών επιστημών, το οποίο θα υλοποιηθεί στο Blue Star 1 το προσεχές Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου. Τα παιδιά Ε΄και Στ΄ Δημοτικού αφού παρακολουθήσουν το πρόγραμμά τους θα ξεναγηθούν στο πλοίο συνοδεία αξιωματικών του πληρώματος ενώ θα τους προσφερθεί κολατσιό, αναψυκτικό και αναμνηστικό δωράκι.

Όσοι γονείς θέλουν να προσφέρουν αυτή την εμπειρία στα παιδιά τους, μπορούν να εγγραφούν, απολύτως δωρεάν.»

Παρακάτω η ανακοίνωση του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» όπου μπορείτε να βρείτε και τον σχετικό υπερσύνδεσμο δωρεάν αιτήσεως συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα :

« Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» σε συνεργασία με τη BLUE STAR FERRIES ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Ρόδο ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Δημοτικών σχολείων.

Στόχος της δράσης που τιτλοφορείται «SCIENCE ON BOARD» είναι η επικοινωνία των εξελίξεων της επιστήμης και η διάχυση της γνώσης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Εκπαιδευτικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες από το επιστημονικό προσωπικό του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ταξιδεύουν στη Ρόδο με την BLUE STAR FERRIES, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 δίνοντας σε περίπου 1.000 μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τις θετικές επιστήμες onboard.

Με βιωματική προσέγγιση θα έρθουν σε επαφή με τη χημεία, τη βιολογία, την πληροφορική και θα αντιληφθούν τη σημασία των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της παρατήρησης, του πειράματος και την αξία της ερευνητικής διαδικασίας για την κοινωνία. Και όλα αυτά μέσα σε πλοίο της BLUE STAR FERRIES.

Εκτός από τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» οι μικροί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μοναδικό περιβάλλον του πλοίου και θα γνωρίσουν την αξία της ελληνικής ναυτιλίας.

Αυτό το φθινόπωρο η BLUE STAR FERRIES και ο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ταξιδεύουν τη γνώση στους μαθητές της νησιωτικής Ελλάδας.

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ τα εισιτήρια
Μόνο για μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού που θα βρίσκονται στη Ρόδο στις 13-14 Οκτωβρίου 2018: eventora.com/el/Events/science-on-board
»

Πηγή: Δήμος Ρόδου, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

↪ Αναρτήθηκε: 10 Οκτωβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1125 φορές