Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Θλιβερές εικόνες από ζημιές που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου - Ενημερώθηκε η Αστυνομία

Αυτές τις εικόνες αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας (01/10/2018) οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου :

Θλιβερές εικόνες από ζημιές που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου
Θλιβερές εικόνες από ζημιές που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου


Όπως έγινε γνωστό, ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στους εξωτερικούς χώρους του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου, πιθανότατα εξωσχολικοί, οι οποίοι βανδάλισαν τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Μάλιστα όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου: «για το θέμα έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία από δω και πέρα θα επιβλέπει τον χώρο» !

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα στο Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Ψίνθου είχαν γίνει μια σειρά από εργασίες και παρεμβάσεις στις οποίες συνέβαλαν εκτός από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, την Δ.Κ Ψίνθου, την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου και διάφοροι χωριανοί με εθελοντική προσφορά και εργασία, μάλιστα στις εργασίες βοήθησαν ακόμα και δάσκαλοι όπως και οι μαθητές.

Τελευταία, ο εξωτερικός χώρος του σχολείου και η παιδική χαρά που συμβαίνει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, είχαν φωταγωγηθεί, κάτι που δυστυχώς ορισμένοι «ανεγκέφαλοι», το εκμεταλλεύθηκαν για να καταστρέψουν. Οι φωταγωγημένοι δημόσιοι χώροι αλλά και τα κτήρια, αποτελούν επίσης στοιχείο πολιτισμού μιας περιοχής, κάτι που διαπιστώνουμε όταν βρισκόμαστε σε μεγάλες πόλεις ή το εξωτερικό.

Πάντως για να μην «πέφτουμε από τα σύννεφα», δεν είναι «νέο» ο βανδαλισμός ενός δημόσιου χώρου ή ενός σχολείου. Όλοι λίγο πολύ από τα σχολικά μας χρόνια, ξέρουμε ότι εδώ και δεκαετίες οτιδήποτε ήταν δημόσιο ή δωρεάν, υπήρχε μια τάση να απαξιώνεται και να καταστρέφεται, τα παραδείγματα πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταστροφή των σχολικών βιβλίων που παρέχει δωρεάν σε όλους τους μαθητές το κράτος, από τους ίδιους τους μαθητές - ευτυχώς όχι από όλους - ενώ την ίδια στιγμή χρυσοπληρώνουν ή θα χρυσοπληρώσουν αργότερα στα ιδιωτικά φροντιστήρια τα εκπαιδευτικά βιβλία του εμπορίου που τους υποδεικνύουν να αγοράσουν. Φτάνουμε έτσι στο θέμα της παιδείας, την καλλιέργεια των ανθρώπων και των πολιτών, στην οποία καλούνται να συμβάλουν το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και ο στενός οικογενειακός κύκλος. Η πρόσφατη οικονομική κρίση που επηρέασε τις ζωές όλων μας, θα ήταν μια καλή αφορμή για να αλλάξει την γνώμη όλων μικρών και μεγάλων σχετικά με την έννοια του δωρεάν και του δημόσιου αγαθού που δεν ήταν, ούτε είναι ποτέ δεδομένο.

↪ Αναρτήθηκε: 01 Οκτωβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1666 φορές