Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

O Δημήτρης Γάκης για το θέμα των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και σχόλιο του για την Ψίνθο

O Δημήτρης Γάκης για το θέμα των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και σχόλιο του για την Ψίνθο
Δελτίο τύπου εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών του Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Γάκης για την εξέλιξη που είχαμε πρόσφατα στο θέμα της μη κάλυψης περιοχών από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» που βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας και συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

Μάλιστα σε σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μιλάει για τις μέχρι τώρα προσπάθειες που καταβλήθηκαν και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο χωριό μας την Ψίνθο, που αντιμετώπισε το πρόβλημα.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου και το σχόλιο του με αναφορά στην Ψίνθο.


Δελτίο Τύπου: «Καθολική και ποιοτική ψηφιακή κάλυψη σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές. Σταθερά και στοχευμένα υλοποιούμε τις πολιτικές μας για κοινωνική συνοχή και περιφερειακή σύγκλιση»

« Το σχέδιο νόμου του ΥΠΨΗΠΤΕ που θα εξετάζεται από προχθές (4/11) στις Επιτροπές της Βουλής, προωθεί έμπρακτα την κοινωνική και εδαφική συνοχή στις Ελληνικές Περιφέρειες, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Χώρας.

Η τηλεοπτική κάλυψη ΟΛΩΝ των απομακρυσμένων περιοχών της Επικράτειας, ανάμεσα τους τα απομακρυσμένα μικρά νησιά στις περιφερειακές ενότητες της Δωδεκανήσου, συγκεκριμένα, στους νησιωτικούς Δήμους της Καλύμνου, της Αστυπάλαιας, της Κάσου, της Καρπάθου, της Χάλκης, της Σύμης αλλά και στους οικισμούς Στεγνά, Σκάλα Καμείρου, Λακκί Αταβύρου, Μανδρικό, Αγία Ελεούσα, Μαχαιριά, Πρασονήσι, Κρητηνία, Ψίνθο, Πεύκοι, Λαχανιά, σε «δύσκολες» ψηφιακά περιοχές της Ρόδου, εξασφαλίζει την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των νησιωτών στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, συμβάλλει στην τουριστική τους ανάπτυξη.

Είμαι ικανοποιημένος, που η πρωτοβουλία μας για την «Ψηφιακή Ολοκλήρωση της Χώρας» και ιδιαίτερα για την ψηφιακή κάλυψη της Δωδεκανήσου, που ξεκίνησε από το 2015 σε όλα τα επίπεδα και συνεχίστηκε με επιμονή όλα αυτά τα χρόνια με συνεχείς επαφές, συνεργασία, και σε καθοριστικά σημεία ακόμα και με «πιέσεις» προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΨΗΠΤΕ, βρήκε ανταπόκριση και έφερε αυτό το θετικό για τα νησιά μας αποτέλεσμα. Καταφέραμε να ενταχθούν όλες οι περιοχές, σε όλα τα νησιά μας και να επιλυθεί οριστικά το θέμα της ποιοτικής τηλεοπτικής τους κάλυψης. Θέλω να υπογραμμίσω, ότι οι πρόνοιες του σημερινού νομοσχεδίου για ΚΑΘΟΛΙΚΗ ψηφιακή πρόσβαση των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, μαζί με τις άλλες δράσεις και έργα του αρμόδιου ΥΠΨΗΠΤΕ που υλοποιούνται στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας, συμβάλλουν σημαντικά στην εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων ενώ παράλληλα, οι ποιοτικές ψηφιακές υπηρεσίες δημιουργούν προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δράσεις εξωστρέφειας. Το τελευταίο, ειδικότερα η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά με σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, θα αποτελέσει το νέο στόχο μας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής στην επόμενη κοινοβουλευτική Σύνοδο.
»

Το σχόλιο με την αναφορά στην Ψίνθο

« Ήταν η ΠΡΩΤΗ ερώτηση που με την βοήθεια του Κυριάκου του Καρίκη κατέθεσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2012. Αιτία ήταν η μη κάλυψη της Ψίνθου από το δίκτυο της Digea. Όλοι γνωρίζουμε το αμαρτωλό παρελθόν της Digea. Ήταν η εταιρία την οποία τα πήρε την ψηφιακή κάλυψη της χώρας κοψοχρονιάς, δώρο από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ.

Μετά από τόσα χρόνια και με καθημερινή επιμονή του Λευτέρη του Ποτήρη, νομοθετείτε η δικαίωση του αιτήματος. Ο δρόμος ήταν μακρύς, οι πιέσεις και οι προσπάθειες για να πειστεί η κεντρική εξουσία πάρα πολλές και μεγάλες αλλά ο καρπός της επιτυχίας είναι τόσο γλυκός που καλύπτει όλη την πίκρα των διαδικασιών που περάσαμε.
»

↪ Αναρτήθηκε: 06 Σεπτεμβρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 800 φορές