Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Διψάνε τα δέντρα στο Φασούλι
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αιωνόβια δέντρα στο Φασούλι μοιάζουν ταλαιπωρημένα και διψασμένα.

Διψάνε τα δέντρα στο Φασούλι

Πέρσι τον Αύγουστο η κατάσταση ήταν η ίδια, τα φύλλα των δέντρων λιγοστά, «Φτάνοντας κάποιος μέσα από την κοιλάδα στην περιοχή Φασούλι έχει πλέον την αίσθηση πως φτάνει σε ξέφωτο εκεί όπου άλλοτε το φως του ήλιου δεν περνούσε μέσα από τα πυκνά φύλλα των αιωνόβιων δέντρων !». Τα πλατάνια είναι όλη η ομορφιά της περιοχής και δύσκολα κάποιος θα φανταζόταν το Φασούλι χωρίς τα δέντρα αυτά, κι όμως ίσως δεν βρισκόμαστε πολύ μακριά από τον αφανισμό τους. Ως γνωστόν οι φυσικές πηγές έχουν στερέψει, το νερό δεν ρέει στην ευρύτερη περιοχή όπως παλαιότερα ενώ οι καιρικές συνθήκες από άποψη βροχοπτώσεων δεν βοηθούν.

Διψάνε τα δέντρα στο ΦασούλιΔιψάνε τα δέντρα στο ΦασούλιΔιψάνε τα δέντρα στο Φασούλι


Διψάνε τα δέντρα στο ΦασούλιΔιψάνε τα δέντρα στο ΦασούλιΔιψάνε τα δέντρα στο Φασούλι

Σε πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ απαντώντας σε ερωτήματα που του θέσαμε σχετικά με το νερό στην Ψίνθο, σε μια εκ των απαντήσεων ανέφερε χαρακτηριστικά «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε 3 γεωτρήσεις που δίνουν στην πόλη της Ρόδου. Μόλις γίνει αυτό θα θέσουμε εκτός λειτουργίας τις υφιστάμενες δύο γεωτρήσεις του οικισμού ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν οι φυσικές πηγές. Η μελέτη για την παραπάνω πρόταση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. ».

Όμως δεν είναι μόνο η έλλειψη φυσικού τρεχούμενου νερού, ίσως από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Φασούλι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε και για τον τρόπο και το είδος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνονται μέσα σε τέτοιου είδους περιοχές. Καθώς πιθανότατα επίκειται η αξιοποίηση της κοιλάδας πρέπει να υπάρχει κατά νου ότι η τσιμεντοποίηση, η τοποθέτηση πλακών και κατασκευές τέτοιου είδους μακροπρόθεσμα συμβάλουν στην δημιουργία του προβλήματος που παρατηρείται στο Φασούλι. Ευτυχώς στην κοιλάδα η κατάσταση είναι καλύτερη.

Δείτε σε περσινό μας άρθρο ποια ήταν η κατάσταση στο Φασούλι - «Πρόωρο φθινόπωρο» στο Φασούλι από την έλλειψη νερού !.Παραδοσιακή ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ στη Ψίνθο
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  17 July 2018
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 645 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !
Επιγραφές Periclis