Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Περιφέρεια και Δήμος υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ

Περιφέρεια και Δήμος υπέγραψαν την  Προγραμματική Σύμβαση για την λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την πεντάμηνη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. Την προγραμματική σύμβαση χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 500.000,00 € ενώ ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει με μηχανολογικό εξοπλισμό.

Την Τετάρτη (11/07/2018) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

« Η υπογραφή σήμερα της Προγραμματικής Σύμβασης για την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που αφορά και στοχεύει στην περιβαλλοντική θωράκιση της Ρόδου και της Κω, είναι μια ανάγκη που επιβάλλεται από τις συνθήκες και τις καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Στα δύσκολα χρόνια της Ελλάδας, προσπαθούμε και βρίσκουμε λύσεις ώστε οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας να πηγαίνουν στοχευμένα και μελετημένα εκεί που οι προτεραιότητες και οι ανάγκες είναι πιεστικές. »

Την Παρασκευή (13/07/2018) από τον Δήμο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι :

« Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που διασφαλίζει την πεντάμηνη λειτουργία της.

Η Σύμβαση υπεγράφη από το Δήμαρχο παρουσία του αντιδημάρχου και προέδρου της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Αγαπητού Πάλλα, του διευθυντή της εταιρείας Νίκου Γιωτόπουλου και του προέδρου των εργαζομένων Νίκου Ρεσβάνη.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ λειτουργούσε με προηγούμενη δίμηνη σύμβαση για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών. Στην Προγραμματική Σύμβαση, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει με μηχανολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα: με δέκα (10) οχήματα (4Χ4 με ειδικό εξοπλισμό και υδροφόρες), καθώς και τρεις (3) μοτοσυκλέτες κι ένα βυτιοφόρο τα οποία συντήρησε η ΠΕΔ το προηγούμενο διάστημα και παρέδωσε εκ νέου στην Εταιρεία.

Τα περισσότερα από τα οχήματα και ιδιαίτερα αυτά με τη μεγάλη χωρητικότητα σε νερό χρησιμοποιούνται και φέτος για ποτίσματα δενδρυλίων, πληρώσεις δεξαμενών, καθαρισμούς δρόμων και εκτός των άλλων περιβαλλοντικών δράσεων βρίσκονται στη διάθεση της Πυροσβεστικής για να συνδράμουν το έργο της εφόσον χρειαστεί, καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο δήμαρχος Ρόδου ευχήθηκε στους εργαζόμενους «καλή δύναμη» και τόνισε ότι η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αποφέρει οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα ενισχύοντας την περιβαλλοντική θωράκιση του νησιού.
»

↪ Αναρτήθηκε: 13 Ιουλίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 964 φορές