Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Αποφάσισε το ΣτΕ υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ !

Δικαίωση για τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας που τάχθηκαν εξ αρχής κατά του μαύρου της οθόνης και της «πολιτικής παρανομίας»
Υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της ΕΡΤ με το προηγούμενο καθεστώς έως να συσταθεί ο νέος φορέας, ώσπου να ψηφισθεί νέος νόμος, τάχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την αποψινή του απόφαση !

« 1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).

2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης. »


Πάντως επειδή ορισμένοι παρερμηνεύουν την απόφαση αυτή, ακόμα και τώρα, ας ελπίζουμε ότι δεν θα την ερμηνεύσουν, λαθεμένα, ως το κλείσιμο της ΕΡΤ κάτι που θα ήταν νέος τραγέλαφος.. Στην απόφαση δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τα υπόλοιπα μέρη της ΕΡΤ όπως π.χ τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ ή το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση». Οι εργαζόμενοι αγωνιούν.

Για δική σας πληροφόρηση σχετικά με τις ερμηνείες που δόθηκαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, διαβάστε το παρακάτω σχετικό άρθρο :

Μεταθέτουν για Τετάρτη τις αποφάσεις - Διαφορετικές ερμηνείες για την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=369770

Γιατί το psinthos.net τάχθηκε εξ αρχής υπέρ της ΕΡΤ και κατά του «μαύρου» της οθόνης

Η εξέλιξη αυτή είναι μια πρώτη, προσωρινή δικαίωση για όλους εκείνους τους χιλιάδες δημοκρατικούς Έλληνες πολίτες που από την πρώτη στιγμή που «έπεσε» το άθλιο αυτό μαύρο στις οθόνες, αντέδρασαν άμεσα υπερασπιζόμενοι το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Ήταν αυτός άλλωστε ο λόγος που το psinthos.net - μια ιστοσελίδα τοπικού κατά τα άλλα ενδιαφέροντος - τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή και έμπρακτα αναμεταδίδοντας το λογοκριμένο και παράνομα «απαγορευμένο» από τη ΝΔ - μονομερώς - απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσω διαδικτύου ! Το psinthos.net δεν ήταν, ούτε είναι κατά της εξυγίανσης της ΕΡΤ και του Ελληνικού Δημοσίου γενικότερα, αντιθέτως είναι υπέρ όπου χρειάζεται αλλά με τον σωστό τρόπο. Καλό είναι να θυμόμαστε επίσης ότι οι απολύσεις δεν είναι η μόνη λύση στον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις.. για παράδειγμα μια μεταρρύθμιση θα ήταν η μηχανοργάνωση του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο ακόμα παραμένει σαυτό τον τομέα «πρωτόγονο» ταλαιπωρώντας στις δημόσιες υπηρεσίες καθημερινά τους πολίτες της χώρας !

Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη να υπερασπίζεται το Σύνταγμα της Ελλάδας και τη Δημοκρατία και ελπίζουμε ότι από δώ και πέρα οι κυβερνήσεις θα σέβονται το Σύνταγμα και του Δημοκρατικούς Θεσμούς, όπως και αυτούς της Βουλής χωρίς να παρακάμπτουν με κόλπα τις δημοκρατικές διαδικασίες !

Το βίαιο παράνομο και αντιδημοκρατικό σταμάτημα του δημόσιου τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος - που εκτός των άλλων άφησε ακριτικές περιοχές σαν τη δικιά μας χωρίς εθνικό σήμα - , με την κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ να διακόπτουν βίαια τους πομπούς αναμετάδοσης του σήματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, ήταν κάτι πρωτοφανές και απαράδεκτο απ όλες τις πλευρές, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον πολιτισμένο Δυτικό κόσμο.

Ας ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί, γιαυτό καλό είναι όλοι μας να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες !

Ευχές για μια πραγματικά ανεξάρτητη και αντικειμενική Δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.


↪ Αναρτήθηκε: 17 Ιουνίου 2013 :: Αναγνώστηκε: 2027 φορές