Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καταδικάζει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καταδικάζει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ μοναδικού δημόσιου μέσου ενημέρωσης ιδιαίτερα στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου και της Επικρατείας.

Η αιφνίδια απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, αποτελεί παραβίαση κάθε συνταγματικής και δημοκρατικής αρχής.

Οδηγεί σε αδιέξοδο, απολύοντας άλλους τρεις χιλιάδες εργαζομένους μην μπορώντας η ίδια να δικαιολογήσει ή να ελέγξει τα ρουσφέτια της , τις ψευδοπολιτικοφανείς δημοκρατικές πρακτικές της και τα έξοδα με τις σπατάλες σε ημετέρους με τις χλιδάτες και βαροπληρωμένες εκπομπές συγγενών και φίλων που κατά καιρό προέβαλαν το πράσινο και το γαλάζιο πολιτικό τοπίο για να διατηρήσουν τις πολιτικές τους καρέκλες και την αλαζονική εξουσία τους, δαπανώντας τα χρήματα που τους έδινε ο Ελληνικός και ο Δωδεκανησιακός Λαός μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στις Δημοκρατίες και όχι στις Τυρρανίες η ενημέρωση των πολιτών είναι αγαθό υψίστης αξίας και η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και του δημόσιου ραδιοφώνου είναι η απαρέγκλιτη υποχρέωση της Πολιτείας να ενημερώνει τους πολίτες της, τους φορολογούμενους, τους ανήμπορους , τους ασθενείς, και όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας. Η ΕΡΤ είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας που πρέπει να διαφυλαχθεί.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση συνιστά κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας. Πρόκειται για κυβερνητικό πραξικόπημα που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του, που πληρώνει την ΕΡΤ και δικαιούται να έχει αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση.

Για τους Δωδεκανήσιους η λειτουργία του τοπικού ραδιοσταθμού αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας από την εποχή που με αγώνες και αίμα χιλιάδων Δωδεκανησίων διώξαμε την Ιταλοκρατία, την Γερμανοκρατία για να φτάνει στα αυτιά μας η ελληνική γλώσσα και η ελληνική φωνή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΑ νοτίου Αιγαίου όπως και όλης της ΕΡΤ αλλά πάνω από όλα γιατί θέλει αυτή φωνή να συνεχίσει να ακούγεται στην εσχατιά της Ελλάδας.

Δελτίο τύπου 14.06.2013 Ι.Σ. Ρόδου για ΕΡΤ

Πηγή: http://isrodou.gr/content.php?id=2412

↪ Αναρτήθηκε: 15 Ιουνίου 2013 :: Αναγνώστηκε: 1636 φορές