Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Καταργούνται τα ΚΕΝ την θέση τους παίρνουν τα ΣΥΠΟ

Καταργούνται τα ΚΕΝ, δημιουργούνται τα ΣΥΠΟ
Αλλαγές στον στρατό ξηράς, από τον επόμενο μήνα καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). Σύμφωνα με την Πρόσκληση Στρατευσίμων της 2018 Β'/ΕΣΣΟ οι στρατεύσιμοι πλέον θα παρουσιάζονται σε Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

Σε ολόκληρη την χώρα δημιουργούνται 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών. Στα Δωδεκάνησα θα λειτουργήσουν 3 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, τα δύο μάλιστα τυγχαίνει να βρίσκονται κοντά στην Ψίνθο, συγκεκριμένα πρόκειται για τα :

• ΣΤΡ∆Ο ΛΓΟΥ (ΠΖ) Ν.ΜΠΕΛΟΥΜΠΑΣΗ: Άνω Καλαμώνας Ρόδου
• ΣΤΡ∆Ο ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΧΑΡ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Αφάντου Ρόδου
• ΣΤΡ∆Ο ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΑ': Λινοπότι Κω

Στα ΣΥΠΟ οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν λίγες μόνο μέρες για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν ιματισμό. Στην συνέχεια θα προωθούνται σε σχετικά κοντινές μονάδες όπου θα εκπαιδεύονται και θα υπηρετούν το υπόλοιπο της θητείας τους.

Οι στρατεύσιμοι της 2018 B/ΕΣΣΟ καλούνται να καταταγούν στα ΣΥΠΟ από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου του 2018 ενώ οι στρατεύσιμοι που έλαβαν αναβολή για λόγους υγείας καθώς και οι στρατεύσιμοι άλλων κατηγοριών στις 5, 6 και 7 Μαρτίου του 2018.

Πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται προς κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.

↪ Αναρτήθηκε: 21 Φεβρουαρίου 2018 :: Αναγνώστηκε: 1129 φορές