Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μίκα Ιατρίδη για την ΕΡΤ

Η Μίκα Ιατρίδη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλέορασης
Μετά τη σημερινή δημοσίευση της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε Υπουργό να καταργήσει ή να συγχωνεύσει οργανισμούς και φορείς αρμοδιότητας του και στην οποία, προφανώς, περιλαμβάνεται και η ΕΡΤ, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμα φορά, η συγκυβέρνηση καταθέτει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας. Και αυτό γιατί δεν αντέχει τη συζήτηση στη Βουλή, αλλά και γιατί δεν θέλει να εκθέσει και άλλο τους βουλευτές που τη στηρίζουν.

Με την παρούσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και φορέων, μεταξύ αυτών και η ΕΡΤ.

Κανείς δεν θα διαφωνούσε για μια ορθολογική αξιοποίηση των οργανισμών και των φορέων. Αλλά, η συγκυβέρνηση έχει έναν και μόνον στόχο. Τις οριζόντιες απολύσεις εργαζομένων με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης, δήθεν, της δημόσιας διοίκησης.

Περιμένουμε από την συγκυβέρνηση να παρουσιάσει ολοκληρωμένα το σχέδιο της. Να μας πει τι θα κάνει με τους περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ειδικότερα με την ΕΡΑ Ρόδου, της οποίας οι εργαζόμενοι, εδώ και πολλά χρόνια, με τη δουλειά τους, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενημέρωση των ακριτών νησιωτών.

Θυμίζουμε στην κυβέρνηση και σε αυτούς που τη στηρίζουν, ότι τα Δωδεκάνησα εξακολουθούν και είναι μια κρίσιμη, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, περιοχή.

Συνεπώς, αν στόχος της κυβέρνησης είναι να ενημερωνόμαστε από τα τουρκικά κανάλια, τουλάχιστον να μας το πει».

Πηγή: http://www.iatridi.gr/default.aspx?id=585&lid=2

↪ Αναρτήθηκε: 12 Ιουνίου 2013 :: Αναγνώστηκε: 1607 φορές