Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Έρχεται ο «Ζήνων» ! Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έρχεται ο «Ζήνων» ! Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Μετά την καταιγίδα «Ευρυδίκη», έρχεται εξασθενημένος αλλά όχι ακίνδυνος, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνων» !

Ήδη από την Τετάρτη (15/11/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ισχύ μέχρι και την Κυριακή (19/11/2017) όπου επηρεάζεται και η περιοχή μας τα Δωδεκάνησα.

Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ήδη από το Σάββατο υπάρχει πιθανότητα βροχής για την περιοχή μας ενώ ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνων» θα μας επηρεάσει ξημερώματα Κυριακής.

Παρακάτω το δελτίο της ΕΜΥ :

« Οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Τετάρτη (15-11-2017) Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

2. Την Πέμπτη (16-11-2017) Κατα διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

3. Την Παρασκευή (17-11-2017) Πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. το Ιόνιο (κύριος νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).

4. Το Σάββατο (18-11-2017) Αρχικά όλη η χωρά εκτός από την Άπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

5. Την Κυριακή (19-11-2017) Πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικοί Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
»

Πηγή: ΕΜΥ

↪ Αναρτήθηκε: 17 Νοεμβρίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1270 φορές