Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Νέα κιγκλιδώματα τοποθετεί ο Δήμος Ρόδου στην Ψίνθο

Νέα κιγκλιδώματα τοποθετεί ο Δήμος Ρόδου στην Ψίνθο
Νέα κιγκλιδώματα θα τοποθετήσει ο Δήμος Ρόδου στην Ψίνθο λόγω επικινδυνότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Δημάρχου Ρόδου κ. Χατζηδιάκου, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής καθώς και νέα έργα σε Κοσκινού, Αφάντου και Ψίνθο.

Μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι : «Ο Δήμαρχος Ρόδου, υπέγραψε τη δεύτερη κατά σειρά σύμβαση έργου με τίτλο, "Αποκατάσταση δρόμου περιοχής 'Σαραντανιού' Δ.Κ Κοσκινού και άρσης επικινδυνότητας οδικού δικτύου Δ.Κ Αφάντου". Η τεχνική έκθεση του έργου προβλέπει, την αποκατάσταση των πρανών, μετά από φθορές που προκλήθηκαν από κατολίσθηση στην περιοχή, όπως και την αποκατάσταση της επιφάνειας του οδοστρώματος, αλλά και την κατασκευή στηθαίων ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 105,000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση της γέφυρας (Πέρα ποταμού) που βρίσκεται από της οδού Π. Ράμου στην περιοχή Αφάντου και την κατασκευή νέου τοιχίου και την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων. Νέα κιγκλιδώματα, θα τοποθετηθούν επίσης, στο χώρο στάθμευσης του οικισμού Αφάντου, δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όπως και στον οικισμό της Τ.Κ Ψίνθου, λόγω επικινδυνότητας.
»

Δεν γίνεται γνωστό από τα παραπάνω σε ποιο ή ποια σημεία της Ψίνθου θα γίνει η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων.

Πηγή: Ενιαίος Δήμος Ρόδου

↪ Αναρτήθηκε: 24 Οκτωβρίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 871 φορές