Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Συρρικνώνονται οι καρποί των ελαιοδέντρων από την παρατεταμένη ανομβρία
Οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι σε συνδυασμό με τις λιγοστές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου κυριολεκτικά μετατρέπουν τις ελιές στα ελαιόδεντρα σε σταφίδες !

«Σταφίδιασαν» οι ελιές από την παρατεταμένη ανομβρία στην Ψίνθο«Σταφίδιασαν» οι ελιές από την παρατεταμένη ανομβρία στην Ψίνθο«Σταφίδιασαν» οι ελιές από την παρατεταμένη ανομβρία στην Ψίνθο


* Δείτε το video: https://youtu.be/g_84_xija48

Η συρρίκνωση των καρπών σημαίνει μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου για τους ελαιοπαραγωγούς ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ο καρπός να καταστεί μη βρώσιμος. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δέντρα που αντέχουν την ανομβρία και οι καρποί τους δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά. Ως γνωστόν η ελιά σαν δέντρο αντέχει την ξηρασία όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τον καρπό.

«Σταφίδιασαν» οι ελιές από την παρατεταμένη ανομβρία στην Ψίνθο«Σταφίδιασαν» οι ελιές από την παρατεταμένη ανομβρία στην Ψίνθο«Σταφίδιασαν» οι ελιές από την παρατεταμένη ανομβρία στην Ψίνθο

Το ίδιο πρόβλημα φέτος αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα (Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία κ.α). Αντίστοιχο πρόβλημα λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας αντιμετωπίζουν και οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών. Στο νησί της Ρόδου πάντως και το περσινό φθινόπωρο είχαμε το ίδιο πρόβλημα με την έλλειψη βροχοπτώσεων, μάλιστα πέρσι οι γειτονικές Καλυθιές είχαν γίνει θέμα πανελλαδικώς όταν κάτοικοι προχώρησαν σε λιτανεία για να βρέξει.

Τα καλά νέα πάντως είναι ότι τις επόμενες μέρες έρχονται βροχές !


Παραδοσιακή ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ - Ψίνθος
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  23 October 2017
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 721 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !
Διαφημιστείτε στο Psinthos.net !